full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

Hazai pályán kezdi a KSC Szekszárd az Európa-kupa negyeddöntőjét

Hazai pályán kezdi a KSC Szekszárd az Európa-kupa negyeddöntőjét

2019.02.12. Az Atomerőmű KSC Szekszárd az Európa-kupa egyetlen talpon álló magyar együtteseként a legjobb nyolc között a katalán sztárcsapat Spar Citylift Gironával találkozik. A párharc első mérkőzését szerdán 18 órakor Szekszárdon játsszák (TV: DIGI Sport 1).

Fontos győzelmet aratott a hétvégén az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután szombaton nagy csatában 64-58-ra felülmúlta a ZTE együttesét. Bár a két egymás elleni mérkőzés összesítésében a zalaiak 133-131-ra nyertek (a zalaegerszegi összecsapás 75-67-es hazai győzelmet hozott), a KSC egy mérkőzésnyi előnnyel megelőzte ellenfelét a bajnoki tabellán.

Noha a vendégeknél a görög Evantia Malci és Horti Dóra is hiányzott, Gáspár Dávid csapata tíz pontos hátrányát ledolgozva szorossá tette a végjátékot. Szerencsére a KSC a pazar formában játszó Abby Bishop (15 pont, 8 lepattanó, 5 gólpasszal), a bokasérüléséből visszatérő Erica McCall (13 pont, 6 lepattanó), valamint Gereben Lívia (7 pont, 7 lepattanó) és Frida Eldebrink (8 pont, 6 gólpassz) vezérletével nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést, és ha nehezebben is, de behúzta a győzelmet.
Az izgalmas végjáték miatt Djokics Zseljko vezetőedző a kulcsjátékosok játékidejével ezúttal nem igazán tudott sakkozni: Bishop 37, Studer Ágnes 36, Eldebrink 34, Gereben 29, McCall pedig 26 percet töltött a pályán. Jó hír viszont, hogy a csapat újra teljes kerettel tudott kiállni, amire az elmúlt hetekben a sérülések és betegségek miatt nem volt lehetősége.

A KSC megismételve tavalyi szenzációs eredményét, idén is egyedüli magyar csapatként jutott el az Európa-kupa rájátszásának harmadik körébe. A negyeddöntőben tavaly a török Hatay BB a végállomást jelentette, idén pedig a borzasztóan erős spanyol Gironán kellene átverekednie magukat a lányoknak. Bár a feladat borzasztó nehéznek ígérkezik, a csapat a Bydgoszcz ellen már bebizonyította, hogy a szurkolók támogatásával nincs számukra lehetetlen, ezért Theodoreán Alexandráék szerdán biztosan megpróbálnak egy újabb csodaszámba menő győzelmet aratni. Reméljük, hogy az idei szezon legnagyobb nézőszáma és legfantasztikusabb hangulata várja majd a játékosokat a Szekszárd Városi Sportcsarnokban!

A Spar Citylift Girona – az Euroligás Perfumerias Avenida együttesével megegyező – 18-1-es mérleggel vezeti a roppant erős spanyol pontvadászatot. A katalánok egyetlen idei bajnoki vereségüket még 2018. november 3-án a Cadi La Seu otthonában szenvedték el, azóta a hazájukban nem találtak legyőzőre.
A spanyol bajnokságban a 194 centis brazil center, Nadia Colhado (12,1 pont; 6,7 lepattanó; 1,1 blokk), a montenegrói útlevéllel is rendelkező amerikai Eshaya Murphy (15,4 pont; 2,0 labdaszerzés), illetve a szintén tengerentúli Keisha Hampton (15,0 pont; 6,1 lepattanó) teljesít a legjobban. Rajtuk kívül Nuria Martinez (7,9 pont; 4,1 gólpassz), Roso Buch (9,0 pont), a 39 éves Laia Palau (3,7 pont; 5,6 gólpassz), a cseh Julia Reisingerová (9,3 pont; 4,3 lepattanó), továbbá Helena Oma (5,0 pont; 5,5 lepattanó) jut rendszeres játéklehetőséghez. A játékoskeretet a középjátékos Beatriz Sanchez és a fiatalok (Nuria Bagaria, Aina Martin, Laia Moya, Julia Soler és Belen Gonzalez Valdayo) teszik teljessé.

A csapat játékosa még az év közben igazolt mozambiki Leia Dongue is, aki a nemzetközi porondon idén nem segítheti társait, mivel ebben a szezonban a Cegléd színeiben már pályára lépett az Európa-kupában.

Eric Suris csapata veretlenül nyerte az Európa-kupa F-csoportját, maga mögé utasítva a szintén spanyol Lointek Gernika Bizkaia, a Győr és a portugál Clube União Sportiva együtteseit. A csoportkört követően harmadik kiemeltként kezdték meg a rájátszást, ahol a nyolcaddöntőben az MBA Moszkva csapatát búcsúztatták. Bár az első mérkőzésen két pontos vereséget (71-69) szenvedtek Oroszországban, a visszavágón 73-63-ra nyerve végül nyolc pontos összesítéssel jutottak tovább.
A nemzetközi színtéren Colhado (14,9 pont; 8,1 lepattanó; 1,1 blokk), Murphy (13,7 pont; 6,1 lepattanó), Martinez (8,5 pont; 4,0 lepattanó; 4,3 gólpassz; 2,3 labdaszerzés), Hampton (14,8 pont; 5,5 lepattanó), Oma (6,8 pont; 5,1 lepattanó) és Palau (5,4 pont; 6,1 gólpassz) rendelkezik a legjobb egyéni mutatókkal.

A katalánok legutóbb szombaton léptek pályára, amikor a bajnokságban a zamorai Quesos El Pastor vendégeként 61-67-es győzelmet arattak. A Gironából Dongue (16), Colhado (15) és Murphy (10/6) dobta a legtöbb pontot.

A KSC-Girona Európa-kupa negyeddöntő (vezeti: Christoph Rohacky (osztrák), Paulina Gajdosz (lengyel), Goran Sljivic (osztrák)) szerdán 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót a DIGI Sport 1 17:45-től élőben adja, de a közvetítést a FIBA YouTube-csatornája is át fogja venni.
A mérkőzésre – az idei szezon gyakorlatának megfelelően – 1500 forint lesz a belépő. Tekintettel a hatalmas érdeklődésre, tisztelettel kérjük Szurkolóinkat, hogy a parkolás és a nézőtéri helyek elfoglalása miatt a megszokottnál korábban látogassanak ki a sportcsarnokba.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: Papp Máté
Read previous post:
Close