full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Házfalnak hajtott egy ittas sofőr

Házfalnak hajtott egy ittas sofőr

2020.02.19. Egy ház falának ütközött az a sofőr, akivel szemben büntetőeljárást indítottak a rendőrök.

Egy 27 éves helyi férfi közlekedett személygépkocsival kedd este Nagyszokoly belterületén, amikor haladása során megcsúszott, elveszítette uralmát gépjárműve vezetése felett és egy ház falának ütközött. A rendőrök a gépkocsi vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a jármű vezetője nyolc napon túl gyógyuló, míg utasa könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A 27 éves férfival szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől való eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat.