full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
  • :
  • :

Házi finomságokat kapnak a rászorulók a szekszárdiaktól

Házi finomságokat kapnak a rászorulók a szekszárdiaktól

2015.12.16. Házi készítésű finomságokat gyűjtött rászorulóknak a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (TMCSÖH) Szekszárdon.

Az „Üvegbe zárt szeretet” nevű gyűjtőakcióban főként házi készítésű élelmiszereket várt a szervező TMCSÖH. Nemcsak vártak, hanem kaptak is; főként befőttet, lekvárt, de savanyúságot is adományoztak a segítőkész szekszárdiak. Ezek közül ráadásul sokat láthatóan nagy gondossággal, a karácsonyhoz hangulatban illő csomagolással láttak el készítőik.

Máté-Geisz Viktória, a TMCSÖH vezetője elmondta, sikerrel zárták az akciót, kevesebb mint két hét alatt 141 üveg házi finomságot sikerült gyűjteni.

Az adományozók mellett ebben hatalmas érdeme volt a gyűjtőpontként szolgáló 2-es számú óvodának, a Kadarka óvodának, valamint a Baka István- a Gyakorló-, és a Szent József általános iskolának. Az, hogy a gyűjtéshez a Dienes Valéria Általános Iskola is csatlakozott, a szervezőknek is meglepetés volt. Erről ugyanis akkor szereztek tudomást, mikor az akció utolsó napján szóltak nekik az iskolából, hogy mehetnek az adományért – tudtuk meg Máté-Geisz Viktóriától.

-tmcsoh-karitasz-szekszard

Az összegyűlt finomságok a Szent Erzsébet Karitász szekszárdi csoportja segítségével jutnak el a környékbeli rászorulókhoz. Kovács Jánosné, az alapítvány szekszárdi vezetője elmondta, rengeteg a rászoruló, akik folyamatosan érkeznek hozzájuk segítségért. Ezért a Szent Erzsébet Karitász folyamatosan várja a ruha-, az étel-, és a különféle adományokat a Béla király tér 9. szám alatt, telefon: 74/414-735.

A képen Kovács Jánosné (balról), Máté-Geisz Viktória, valamint Pogányné Korossy Csilla, a Szent Erzsébet Karitász tagja és Berki Ági, a TMCSÖH munkatársa az összegyűlt adományokkal. Fotó: Steiner Viktor
Read previous post:
Close