full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

Helyreállították a vasúti pályát Szakály-Hőgyész és Kurd között

Helyreállították a vasúti pályát Szakály-Hőgyész és Kurd között

2019.08.03. Sikerült helyreállítani a vasúti pályát a pécsi fővonalon Szakály-Hőgyész és Kurd között szombat délelőttre, így újraindulhatott a vonatforgalom, a Kaposvár-Siófok vonalon Mernye és Felsőmocsolád között azonban továbbra is pótlóbuszok járnak – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A Budapest-Pécs vonal Szakály-Hőgyész és Kurd közötti szakaszán pénteken mosta alá a vasúti pályát a víz, ezért szünetelt a vonatközlekedés, pótlóbuszok szállították az utasokat.

Szombat délelőttre sikerült helyreállítani a pályát, ahol mintegy 40 tonnányi zúzottkövet kellett pótolni. A vonatok 20 km/h-ra csökkentett sebességgel biztonságosan közlekedhetnek, az átmeneti sebességkorlátozás miatt azonban 5-10 perccel hosszabb lehet a menetidő.

A Kaposvár-Siófok vonalon Mernye és Felsőmocsolád között szintén a pénteki esőzés sodorta el a vasúti vágány egy részét, amelyet várhatóan hétfő délutánra állítanak helyre. Addig szünetel a vonatforgalom, Mernye és Tab állomások között pótlóbusz jár a személyvonatok helyett.

* A kép illusztráció

MTI
Read previous post:
Close