full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Hét balesetnél intézkedtek a rendőrök

Hét balesetnél intézkedtek a rendőrök

2018.09.24. Hét baleset történt az elmúlt 48 órában Tolna megyében – tájékoztatott hétfőn a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy gyalogos közlekedett 22-én 19 óra 10 perckor Pakson, a Barátság útján. Amikor a 19 éves fiatalember át akart futni az út túloldalán lévő buszmegállóba, a parkoló autók közül váratlanul az úttestre lépett, melyet követően egy személygépkocsi elütötte. A balesetben személyi sérülés a jelenlegi adatok szerint nem történt. Az eset körülményeit a Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Tolna megyében a rendőrök az elmúlt 48 órában további hat baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja, vagy megtévesztheti.

A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close