full screen background image
Keresés
2021 május 8 - szombat
  • :
  • :

Hét év fegyházra ítélték az ismerősét mellkason lövő dunakömlődi férfit

Hét év fegyházra ítélték az ismerősét mellkason lövő dunakömlődi férfit

2020.06.26. Emberölési kísérlet és lőfegyverrel visszaélés miatt jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a dunakömlődi férfit, aki két éve nyáron mellkason lőtt egy a szomszédjában dolgozó férfit.

Az ítélőtábla pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a napi rendszerességgel italozó vádlott két éve júniusban többször részegen zavarta a szülei dunakömlődi házánál munkát végzőket, a sértettet pedig lágyékon ütötte. Később ugyan bocsánatot akart kérni, de ez végül elmaradt, majd hazatérve saját udvaráról egy engedély nélkül tartott kispuskával mellkason lőtte a korábban bántalmazott férfit.

A mintegy harminc méterről, célzott lövéstől megsérülő férfit életveszélyes állapotban vittek kórházba, ahol életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. A vádlott házában több, engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket találtak is az engedéllyel birtokoltak mellett.

A Szekszárdi Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt hét év fegyházra ítélte. A fellebbezések folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla az ítéletet megalapozottnak találta és helybenhagyta, így az ítélet jogerőre emelkedett.

MTI
Read previous post:
Close