full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Hét szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat Tolnában

Hét szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat Tolnában

2017.02.27. Hét szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén – közölte honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vágástéri hulladékot égettek péntek délután az 56-os út 9-es kilométerszelvényénél. Az égetést azonban nem jelentették be annak rendje és módja szerint az illetékes tűzvédelmi hatóságnál. A tüzelés következtében keletkezett füst korlátozta a látási viszonyokat, így veszélyeztette az 56-os út forgalmát. A tüzet a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Dunaszentgyörgy Rózsa utcájában kerti hulladékot égettek szombat délelőtt. Dunaszentgyörgyön az önkormányzat saját rendeletben szabályozza a belterületi égetést, a kérdéses időpontban azonban ez nem volt megengedett. A tüzet a paksi hivatásos és a település önkéntes tűzoltói fékezték meg.

Egy sertéstelep területén egy hektáron égett az avar, gaz és szemét Gyönkön vasárnap délben. A lángok a fa kerítésoszlopokat is elérték. A lángokat a szekszárdi és paksi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Lábon álló kukorica égett Németkéren vasárnap kora délután. A paksihivatásos tűzoltók iérlezésekor lánggal égést már nem tapasztaltak, így tűzoltói beavatkozásra nem került sor.

Avar égett Pincehelyen vasárnap délután. A tamási önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Lakóházakat veszélyeztetve közeli műveletlen kertekben égett az aljnövényzet Páriban vasárnap este. A tüzet, melynek oltásában a tamási önkéntesek is részt vettek, a Tamási önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close