full screen background image
Keresés
2021 november 25 - csütörtök
  • :
  • :

Hétfőtől bezárnak az óvodák és a bölcsődék Szekszárdon!

Hétfőtől bezárnak az óvodák és a bölcsődék Szekszárdon!

2020.03.15. Hétfőtől valamennyi óvoda és bölcsőde bezár Szekszárdon.

Új kormányrendelet helyi döntéshozói hatáskörbe utalta – a koronavírus-járványra való tekintettel – a bölcsődék és az óvodák bezárását.

A közoktatási intézmények igazgatóival, valamint a szekszárdi óvodák és bölcsődék vezetőivel egyeztetve, véleményüket kikérve döntött úgy Ács Rezső, Szekszárd
polgármestere, hogy március 16-tól, hétfőtől a megyeszékhely valamennyi bölcsődéje és óvodája bezár. Az utasítás a teljes településre vonatkozik, azt a fenntartóktól függetlenül betartják.

A szombat esti egyeztetésen Ács Rezső elmondta, a miniszterelnök pénteken este jelentette be, hogy hétfőtől bezárnak az iskolák, tanterven kívüli digitális munkarendet vezetnek be.

A döntés határozatlan ideig, visszavonásig érvényes. Bízik a szülők megértésében, és egyben arra kéri őket, hogy biztosítsák a gyermekek felügyeletét. Indokolt esetben, további intézkedésig valamennyi intézmény kiscsoportos elhelyezéssel biztosítja a gyermekfelügyeletet.

Az iskolákban az étkeztetés biztosítása önkormányzati feladat, a feladat ellátásáról az önkormányzat gondoskodik. A helyhatósággal szerződésben álló Kölyökmenza Kft. felkészült a rendkívüli helyzetre. Egyelőre éthordós elvitellel, hosszú távon azonban egyedileg csomagolt, egytálétellel biztosítani tudják az igénylők számára az ebédet.

Mivel az iskolai éttermeket nem lehet igénybe venni, a polgármester felhívta az intézményeket és a szolgáltatót, működjenek együtt abban, hogy úgy szervezzék meg az étkeztetési feladatok ellátását – a szakaszos beengedést javasolva az oktatási intézményeknek –, hogy a közösségi érintkezést kerülve minimalizálják a fertőzési kockázatot.

* A kép illusztráció

Forrás: szekszárdi önkormányzat
Read previous post:
Close