full screen background image
Keresés
2022 január 26 - szerda
  • :
  • :

Hétközi rangadót játszik a KSC Szekszárd a Cegléd ellen

Hétközi rangadót játszik a KSC Szekszárd a Cegléd ellen

2016.10.18. Az NB1 A-csoportos bajnokság negyedik fordulója keretében, szerdán fél héttől a VBW CEKK CEGLÉD együttesét fogadja hazai pályán az Atomerőmű KSC Szekszárd.

Hatalmas bravúrt hajtott végre legutóbb az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata, miután hazai pályán huszonegy pontos győzelmet aratott a bajnoki címvédő ellen. Sajnálhatja, aki lemaradt róla, hiszen a Sopront szinte már emberemlékezet óta nem sikerült legyőznie a KSC-nek, de az elért különbség is igazi ritkaság számba megy. A Szekszárd a találkozó elejétől koncentráltan és pontosan játszott, amit – a jó fizikális felkészítésnek is köszönhetően – a második félidőben is sikerült tovább folytatni.

A most következő Cegléd elleni találkozó szintén nagy összecsapásnak ígérkezik, hiszen a két klub hullámzó eredményességgel évek óta rivalizál egymással. A KSC-nek az elmúlt szezonbeli rájátszás párharc miatt mindenképpen lesz miért visszavágnia, így a csapat minden bizonnyal ezúttal is maximálisan küzdeni fog a jó eredményért.

Djokics Zseljoék a harmadik fordulóban – a páratlan létszámú bajnoki mezőny miatt – szabadnaposak voltak, ami abból szempontból jól jött, hogy a Kínába, a 3×3 Világbajnokságra utazó Theodoreán Alexandrát így nem kellett bajnoki mérkőzésről nélkülözni. Alexa megnyerte a VB egyik kiegészítő versenyszámát, az ügyességi versenyt, a nemzeti csapat pedig a hatodik helyen zárta a tornát.

A tavalyi szezon legnagyobb meglepetés csapata mindenképpen a VBW CEKK CEGLÉD volt, akik a “papíron” szerényebbnek tűnő játékoskeretük ellenére számos nevesebb ellenfelet megvertek és végül a hatodik helyen zárták a bajnokságot. Cziczás László csapata a nyári szünetben még tovább erősödött, hiszen az elmúlt évi keretből csak Szabó Dóra (PINKK) és Vasas Orsolya (DVTK) távoztak (rajtuk kívül Szepsi Gina sem szerepel a csoportos játékengedélyükön), érkezett viszont Bujdosó Nóraaz MTK-tól, Kányási Veronika Szolnokról, illetve egy tengerentúli légiós Molly Schlemer személyében.

A CEKK a 2016/2017. évi bajnokságban három mérkőzésen van túl: az első játékhéten hazai pályán tíz ponttal verték a DVTK-t (57-57), majd egy zalaegerszegi fiaskó (81-78) után a BEAC otthonában (68-88) újra pozitív irányba billentették a mérlegüket. A csapat húzóemberei idén is Medgyessy Dóra(10,0 pont; 10,7 gólpassz; 2,3 labdaszerzés), Maja Skorics (15,3 pont; 5,7 lepattanó) és Katona Szidónia (15,3 pont), de rajtuk kívül Bujdosó, Jelena Makszimovics és Schlemer is tíz IBM pont felett átlagol.

A ceglédiek – a klub történetében először – idén nemzetközi kupasorozat résztvevői, miután az Európa-kupa selejtezőjében 159–139-es összesítéssel búcsúztatták a Jenyiszej Krasznojarszk együttesét. A CEKK csoportkörbeli ellenfelei a litván Hoptrans-Sirenos Kaunas, az orosz Szparta&K MR Vidnoje és az izraeli Maccabi Bnot Ashdod lesznek.

A szerda 18:30-kor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – VBW CEKK CEGLÉD (v.: Győrffy, Hegedüs, Vida) NB1 A-csoportos találkozóra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A képen Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close