full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Hiába lépett le a szekszárdi férfi

Hiába lépett le a szekszárdi férfi

2019.08.01. Eljárást indítottak a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai egy helyi férfival szemben, aki ittasan szenvedett balesetet. 

Balesetről érkezett bejelentés a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. július 13-án 18 óra 30 perckor. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy Szekszárd egyik utcájában egy olyan személygépkocsival szenvedtek balesetet, melyen rendszám nem volt, azt valaki eltávolította. A sofőr az esetet követően gyalog elhagyta a helyszínt – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az adatgyűjtés és tanúkutatás során beszerzett információk alapján azonosították a gépjárművet vezető 23 éves helyi férfit, aki feltehetően ittassága miatt nem vette észre, hogy a Szekszárdi Vízmű Kft. munkatársai a megbontott útburkolatot szalaggal lezárták. A férfi belehajtott a gödörbe, majd a jármű a bal oldalára dőlve csúszott és fejtetőre borult. Az is kiderült, hogy a sofőr úgy vezette autóját, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A helyi férfit gyanúsítottként hallgatták ki egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Vallomása során elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a balesetet követően azért vette le a rendszámokat, mert így akarta elkerülni a rendőrségi eljárást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek. A férfi ellen az ittas járművezetés és a baleset okozása miatt indított eljárás továbbra is folyamatban van.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close