full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Hidegfront érkezik a hétvégén – ilyen időre számíthat Szekszárdon és környékén

Hidegfront érkezik a hétvégén – ilyen időre számíthat Szekszárdon és környékén

2019.01.18.  A hétvégén hidegfront érkezik, egyre többfelé – így   Szekszárdon és környékén is – fagypont körül alakulnak majd a maximumok.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 4, napközben 4, szombat hajnalban -5, napközben 2, vasárnap hajnalban -1, napközben 2 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken időnként erős, szombaton és vasárnap gyenge lesz a légmozgás. Az égbolt pénteken erősen felhős, szombaton és vasárnap erősen felhős, illetve borult lesz. Pénteken 5-6 milliméter eső eshet.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonló időjárás várható. Hétfőn hajnalban -3, napközben 2, kedd hajnalban -2, napközben 1, míg szerda hajnalban -2, napközben 3 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Kedden 7-8 milliméter csapadék várható hó, illetve havas eső formájában.

Országos előrejelzés

Pénteken délelőtt még többfelé várható eső, havas eső, főként a hegyekben hó, majd a csapadék egyre keletebbre szorul, és estére a legtöbb helyen megszűnik. A szél megélénkül, a Dunántúlon és középen megerősödik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában plusz 2 és 6 fok között alakulnak.

Szombaton napos idő valószínű, délen lehet elszórtan havazás, hószállingózás. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3, a maximumhőmérséklet 0 és plusz 4 fok között valószínű.

Vasárnap elsősorban délen és keleten lehet szórványosan havazás, hószállingózás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Retkes Tamás

Kadarka.net/MTI