full screen background image
Keresés
2020 augusztus 12 - szerda
  • :
  • :

Hidegfront érkezik csapadékkal

Hidegfront érkezik csapadékkal

2019.05.03. Ismét csökkennek a csúcshőmérsékletek a hétvégén Szekszárdon és környékén, ahol számottevő csapadékra is számítani lehet. 

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 10, napközben 21, szombat hajnalban 8, napközben 18, vasárnap hajnalban 9, napközben 16 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken időnként erős, szombaton élénk, szombaton mérsékelt és élénk, vasárnap élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken szombaton és vasárnap is közepesen felhős lesz. Szombaton mintegy 5-, vasárnap 13 mm csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében tovább csökkennek a hőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 6, napközben 12, kedd hajnalban 7, napközben 14 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn 2-3 mm csapadék valószínű.

Országos előrejelzés

Pénteken nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, némi napsütés reggel elsősorban a Tiszántúlon, délután pedig főként a Dunántúlon lehet. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar. Nagy területen erős, a Nyírségben viharos széllökések is lesznek, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 16-23 fokig melegszik a levegő. a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten még több órára kisüt a nap. Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként délkeleten, keleten néhol zivatar is kialakulhat. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 12-22 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11, a legmagasabb hőmérséklet 6-20 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close