full screen background image
Keresés
2021 május 5 - szerda
  • :
  • :

Honvédelmi versenyen mérették meg magukat Szekszárdon – fotók

Honvédelmi versenyen mérették meg magukat Szekszárdon – fotók

2017.10.04. A Csapó Dániel középiskola lett az abszolút győztese a Magyar Honvédség Honvédelmi Kötelék országos honvédelmi versenye Tolna megyei döntőjének, melyet szerdán tartottak meg Szekszárdon.

A felmenő rendszerű országos verseny megyei döntőjében tizenegy Tolna megyei középiskola tizenöt csapatának hatvan diákja mérette meg magát a városi sportcentrum atlétikai pályáján – tudtuk meg Kvanduk Tamás őrnagytól, a Magyar Honvédség (MH) Szekszárdi Irodájának vezetőjétől.

Mint az elmondta, a csapatoknak különféle katonai feladatokat kellett teljesíteniük a verseny során. A feladatok között légfegyveres célba lövés, gyakorló gránáttal való kézigránátvetés, elsősegélynyújtás, 400 méteres fegyveres váltófutás, mátrixfutás, honvédelmi totó szerepelt, a diákoknak emellett egy akadálypályát is le kellett küzdeniük. A megmérettetésen résztvevő csapatok tisztességesen helytálltak – értékelt Kvanduk Tamás, aki a diákok versenyszellemét is méltatta.

Az MH szekszárdi irodájának vezetője elmondta, a verseny abszolút győztese a szekszárdi Csapó Dániel középiskola lett, hiszen az intézmény csapatai szerezték meg az első három helyet. A győztes a Csapó I. lett, így a csapat tagjai képviselhetik Tolna megyét a jövő áprilisban Budapesten megrendezendő országos versenyen. A legkatonásabb csapatnak járó különdíjat ugyancsak egy szekszárdi csapat, az Ady Endre Szakképző Iskola kadét lánycsapata nyerte el.

A megmérettetés célja a versenyzés mellett az volt, hogy a diákok megismerjék, hogy mit jelent katonának lenni, és hogy ezáltal kedvet ébresszen az iskolásokban a katonai pálya iránt.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close