full screen background image
Keresés
2019 június 19 - szerda
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Horgászok figyelem: újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik április 15-én

Horgászok figyelem: újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik április 15-én

2019.04.13. Hétfőtől újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik: a garda, a domolykó, a paduc, a szilvaorrú keszeg, a jászkeszeg, valamint a márna fogására vonatkozó korlátozás május 31-ig tart – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján pénteken.

Emlékeztetnek, hogy április 30-ig érvényben marad a három ragadozó halfaj – a fogassüllő, a balin és a sügér – fogási tilalma is.

A Nébih kiemeli, hogy a keszegfélék közül már több fajnál is megkezdődött az idei szaporodási időszak, eddig elsősorban olyanok esetében, amelyeket nem véd tilalmi időszak. A víz felmelegedésével pedig várhatóan kezdetét veszi a garda, a domolykó, a paduc, a szilvaorrú keszeg, a jászkeszeg és a márna nászidőszaka is. A hat halfaj fogási tilalma elsősorban a folyami horgászokat érinti, bár a gardának jelentős állománya él a Balatonban is.

A természetes vizekben nagy szükség van az ívó halak védelmére, hogy biztosított legyen az állatok szaporodása. Éppen ezért nem etikus ívó halakra horgászni, függetlenül attól, hogy azok tilalmi idővel védettek vagy sem – áll a Nébih közleményében.

MTI


horgászat NÉBIH
ElőzőTolna megye épített környezetének tervezésébe és kivitelezésébe is bevezetik az építészeti bűnmegelőzést KövetkezőKlorofill előállítására képes, ám fotoszintézist nem végző organizmust találtak kanadai kutatók


Read previous post:
Klorofill előállítására képes, ám fotoszintézist nem végző organizmust találtak kanadai kutatók

2019.04.13....

Valószínű, hogy krátert robbantott a Hajabusza-2 a Ryugu kisbolygón

2019.04.13....

Close