full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Világ- és Európa bajnokok, olimpiai érmesek serege érkezik Szekszárdra

Világ- és Európa bajnokok, olimpiai érmesek serege érkezik Szekszárdra

2016.11.21. Világ- és olimpiai bajnok céllövészek, tíz ország 250 sportolója részvételével tartják meg a Hungarian Open Nemzetközi Légfegyveres Versenyt szombaton és vasárnap Szekszárdon, a Városi Sportcsarnokban.

2018hirdetés

A nemzetközi versenynaptárban is szerepelő megmérettetésen puska, pisztoly és futócél versenyszámokban mérik majd össze tudásukat az indulók, akik között számos nagy nevet találni. Tíz ország 250 sportolója, az európai sportlövészetben élen járók, Európa- és világbajnokok, olimpiai érmesek sokasága érkezik majd Szekszárdra. Itt lesz a 49 fős magyar válogatott keret döntő többsége is – közölte a verseny kapcsán hétfő délután Szekszárdon megtartott sajtótájékoztatón Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség elnöke.

Mint azt hozzátette, „Dupla verseny” lesz, ugyanis itt tartják majd a serdülő utánpótlási országos bajnokságot is, melyen 180 versenyző indul. A versenyhétvége szabadedzéssel veszi majd kezdetét pénteken.

Sinka László elmondta, a Szekszárdon 2014-ben megrendezett Hungarian Open tapasztalatai is indokolják a szövetség azon döntését, hogy az idén is a városban rendezi meg a versenyt.

Az elnök arról is szólt, hogy a szövetség szeretné minél több helyen megjeleníteni a sportágat, mely az évente megrendezésre kerülő sportágválasztón benne van az első öt legnépszerűbb sportágban. Remélik, hogy a Hungarian Open által is többen megismerhetik a sportlövészetet. A szövetség célja, hogy minél több fiatal érdeklődését keltse fel a céllövészet iránt.

A két évvel ezelőtti rendezvény predesztinálta, hogy a versenyt az idén is Szekszárdon tartsák meg. A visszajelzések ugyanis pozitívak voltak – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Szekszárd szívesen fogadja azokat a rendezvényeket, melyek a város jó hírét viszik a világban – fűzte hozzá. Ács Rezső arra is emlékeztetett, hogy Szekszárd fejlesztési tervei között kiemelt szerepet kap a sportélet fejlesztéséhez szükséges infrastrukturális háttér kiépítése. A város olyan sportkomplexum létrehozásán fáradozik, ahol „komoly edzőtáborokat” lehet tartani. Mint azt hozzátette, a jövőben akár a sportlövészet egyik vidéki bázisa is lehet Szekszárd.

Vajda László, a Szekszárd Városi Lövész Klub elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezvénylátogatói szombaton maguk is puskát ragadhatnak és kipróbálhatják a céllövészetet. Erre a Sportcsarnok egyik külön termében lesz lehetőség. Az egyesület célja, hogy bevonja a fiatalokat, gyermekeket a sportéletbe. Mint arról Vajda László tájékoztatott, a lövészklubnak 20-25 aktív tagja van, és évente mintegy ötvenen jelentkeznek felvételre az egyesületnél.

Sajnos azonban a jelentkezők többségét nem tudják felvenni, mert egyelőre nem állnak rendelkezésre a szükséges feltételek.

Császár János, a verseny szervezésében nagy részt vállaló szekszárdi Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület elnöke azt emelte ki, hogy a város és a megyei önkormányzat valamint a helyi vállalkozások támogatása nagy segítségükre volt. Emlékeztetett a bűnmegelőzési egyesület fő célja a szekszárdi tanyavilág védelme. Mint fogalmazott, a mozgalom – mely hosszú távon gondolkodik – szeretné a fiatalokkal való kapcsolatát szélesíteni, a lövészet pedig olyan sport, melyen keresztül megszólíthatják őket.

A szombaton és vasárnap reggeltől kora estig tartó versenyekre minden érdeklődőt várnak a szervezők, a belépés díjtalan.

Balogh László érdemei elévülhetetlenek

A verseny megszervezésében elévülhetetlenek a nemrég váratlanul elhunyt Balogh László, a Szőlő-Szem Mozgalom alapítója és korábbi vezetője érdemei. Balogh László, aki az 1980-as években kezdett el sportlövészettel foglalkozni, 1989-től a BHG Lövészklub elnöke, később a szakosztály elnöke lett. Sportlövészet iránti lelkesedése sosem szűnt meg, pár éve a sportág újbóli – szekszárdi – felvirágoztatásán kezdett el dolgozni. A Magyar Sportlövők Szövetségével ápolt jó kapcsolatának is köszönhető, hogy Szekszárdon 2014-ben megrendezhették a Hungarian Opent, melynek köszönhetően húsz év elteltével tartottak ismét rangos nemzetközi légfegyveres versenyt a megyeszékhelyen.

A fotón Császár János (j) Sinka László, Balogh Zsófia, Ács Rezső és Vajda László a szekszárdi sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net


ElőzőElkezdődött az idei országos madáretetési szezon KövetkezőFeltárta kincseit a Szekszárdi borvidék a Mészáros Pincészet study tour-ján


Read previous post:
Feltárta kincseit a Szekszárdi borvidék a Mészáros Pincészet study tour-ján

2016.11.21. Kiváló...

Nyolcan végezték el a tűzoltó alaptanfolyamot Szekszárdon

2016.11.21....

Close