full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Húsz borászat az idei Szekszárdi Nyitott Pincéken

Húsz borászat az idei Szekszárdi Nyitott Pincéken

2018.04.24. Az idei pünkösdi hosszú hétvégén is megtartják a Szekszárdi Nyitott Pince napokat.

Az idei nyitott pincék alkalmával húsz szekszárdi pince borait lehet majd kóstolni május 18. és 21. között. A résztvevő borászatok között lesznek a borvidék meghatározó pincészetei, az öt Év bortermelője címet nyert borász, borászat közül négy is kitárja majd kapuit a borkedvelők előtt. Mellettük a kevésbé közismert pincék is bemutatkoznak, a Kerámia Borműhely Sárköz utcai telephelyén például öt kisebb borászat várja majd a borbarátokat.

A résztvevő pincészetek: Bodri Pincészet, Dúzsi Tamás Pincéje, Eszterbauer Borászat, Heimann Családi Birtok, Merfelsz Pince, Neiner Családi Pince, Toronyi Pince, Lajvér Borház, Németh János Pincészet, Schieber Pincészet, Takler Kúria, Tüske Pince, Vesztergombi Pince, Vida Családi Borbirtok.

Gyűszűbirtok – Kerámia Borműhely és vendégborászatai: Háromházi Pince, Hetényi Pincészet, Göndöcs Lajos, Pálinkás Pince.

A legtöbb helyen a borok mellé harapnivalót is kínálnak, illetve gondolnak a családokra is és mindenhol számolnak a sofőrökkel. Utóbbinak megfelelően saját musttal, házi szörpökkel készülnek fel azok kiszolgálására, akik nem kóstolhatnak bort.

A szervezők ezúttal is indítanak menetrendszerű ingyenes buszjáratokat a pincékhez. Egy északi és egy déli kört alakítottak ki, ezzel még gördülékenyebbé téve a közlekedést. Az egyes pincészetek között rendszeres, ingyenes buszjárat közlekedik szombaton és vasárnap, amely a Béla király térről indul 11 és 18 óra között.

A teljes, részletes programfüzetet itt találja – kattintson!


Dúzsi Tamás Göndöcs Lajos Gyűszűbirtok Háromházi Pince Heimann Családi Birtok Hetényi Pincészet Lajver Borbirtok Merfelsz Pince Neiner Pince Németh János Toronyi Pince Tüske Pince Vida Borbirtok


Read previous post:
A munkában elhunytak és megrokkantak emléke előtt tisztelegtek Szekszárdon

2018.04.24....

Close