full screen background image
Keresés
2021 május 9 - vasárnap
  • :
  • :

Húsz fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén

Húsz fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén

2018.10.26. Kellemes időjárás várható a hétvégén – 20 fok feletti csúcshőmérsékletekkel – Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 6, napközben 18, szombat hajnalban 11, napközben 23, vasárnap hajnalban 13, napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton élénk, vasárnap időnként erős lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken és szombaton közepesen, míg vasárnap kissé felhős lesz. Vasárnap az esti órákban 4 milliméter csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a minimum hőmérsékletek néhány fokkal nőnek, míg a csúcshőmérsékletek néhány fokkal csökkennek. Hétfőn 6-, kedden mintegy 8 milliméter csapaék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé megélénkül a szél, de estig nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 14-20 fok között várható.

Szombaton megerősödik a szél, több helyen várható eső, zápor. Másutt a több-kevesebb napsütés mellett változóan felhős idő lesz, és kevesebb lesz a csapadék. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet. Napközben északon, északnyugaton 10-16, másutt 17-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap eleinte még lehet több-kevesebb napsütés, majd a déli óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A szél erős, helyenként viharos lesz. A minimumhőmérséklet 8-15 fok között valószínű. A nappali maximumok 20-25 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kiss Albert

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close