full screen background image
Keresés
2019 június 8 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Húsz fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén

Húsz fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén

2019.05.17. Húsz fokot meghaladó csúcshőmérsékletekre és közepesen felhős égboltra lehet számítani a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 8, napközben 19, szombat hajnalban 8, napközben 23, vasárnap hajnalban 10, napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken gyenge, szombaton és vasárnap mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken, szombaton és vasárnap közepesen felhős lesz. Szombaton elenyésző mennyiségű csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonló időjárás lehet. Hétfőn hajnalban 13, napközben 22, kedd hajnalban 11, napközben 19, szerda hajnalban 13, napközben 22 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 3-, kedden 5-, szerdán további 5 mm csapadék valószínű.

Országos előrejelzés

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos periódusok mellett helyenként lehet futó zápor, a keleti határ közelében esetleg zivatar is. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz. Napközben 17-24 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb, északkeleten pedig a legmelegebb.

Szombaton is többórás napsütés várható, de helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Emellett megélénkül a légmozgás, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között várható.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de szórványosan záporeső, zivatar is lesz. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kiss Albert

Kadarka.net/MTI


ElőzőRendészeti napot tartottak a bogyiszlói iskolában KövetkezőLakhatatlanná vált egy ház Dunaszentgyörgyön


Read previous post:
Lakhatatlanná vált egy ház Dunaszentgyörgyön

2019.05.17....

Close