full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Húsz fok feletti hőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén

Húsz fok feletti hőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén

2018.04.12. Húsz fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 13, napközben 22, szombat hajnalban 8, napközben 23, vasárnap hajnalban 12, napközben 23 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton mérsékelt, míg vasárnap időnként élénk lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken és szombaton várhatóan kissé, illetve közepesen felhős, míg vasárnap erősen felhős, illetve borult lesz.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonlóan alakulnak majd a hőmérsékletek Hétfőn hajnalban 14, napközben 22, kedd hajnalban 12, napközben 23, míg szerda hajnalban 13, napközben 21 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Az OMSZ előrejelzése szerint hétfőn, kedden és szerdán kisebb mennyiségű csapadékra hullhat. Hétfőn élénk, kedden mérsékelt, szerdán időnként erős lehet a légmozgás. Az égbolt hétfőn várhatóan borult, kedden és szerdán közepesen felhős lesz.

Országos előrejelzés

Pénteken nyugaton kevés felhőre, napos időre lehet számítani. A középső országrészben délelőtt, keleten délután szakadozik fel jelentősebben a felhőzet, főként keleten valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 18-24 Celsius-fok között valószínű.

Szombaton időnként megélénkül a légmozgás, de több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is főként napsütéses idő várható. Délután délnyugaton, nyugaton megvastagszik a felhőzet, és elsősorban ott helyenként eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Emellett többfelé élénk, a Szeged-Győr sávban erős széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 8-14, a maximumhőmérséklet 22-26 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close