full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :

Huszonnégy órás maratoni sebességmérést tart a rendőrség

Huszonnégy órás maratoni sebességmérést tart a rendőrség

2016.04.20. Az országban csaknem 900, Tolna megyében 22 helyen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését a csütörtök reggel hat órakor kezdődő, huszonnégy órás Speedmarathon akcióban.

2018hirdetés

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) által végzett ellenőrzés 874 magyarországi helyszínére körülbelül hatszázötven javaslat érkezett. A fővárosban és Győr-Moson-Sopron megyében több ötletet kaptak, mint ahány helyre kitelepülnek majd.

Tolna megyében a megyei rendőr-főkapitányság, valamint a Szekszárdi-, a Paksi- és Bonyhádi Rendőrkapitányság rendőrei traffipaxolnak majd, összesen 22 helyszínen. A rendőrök a lista alapján az M6-os autópályán, a 6-os számú főúton, illetve több település belterületén mérik majd a közlekedők sebességét – derült ki a Police.hu oldalon olvasható tájékoztatásból. A Tolna megyei mérési helyszínek részletes listáját az alábbi táblázatban találja:

Kiss Csaba, az ORFK autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője elmondta, hogy egy eszközt hat-hét helyen is bevetnek majd, az ellenőrzések helyszínét és időpontját pedig a rendőrség honlapján teszik közzé. Ennek az a célja, hogy “senkit ne érjen meglepetés” – közölte az MTI érdeklődésére. Szintén kérdésre válaszolva arról is szólt, hogy az akcióban csak a sebességhatár betartását ellenőrzik.

A további ellenőrzési helyszíneket a Police.hu oldalon találja – kattintson!

Kiss Csaba korábban arról is beszélt, hogy egész Európában ezen a napon szinte folyamatosan tartanak sebességmérő akciókat. Az akciót nem azért tartják, hogy mindenkit megbüntessenek, hanem, hogy életeket mentsenek. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, mert évek óta a gyorshajtás a halálos balesetek legfőbb oka – hangsúlyozta.

Akkor azt is elmondta, hogy április 21-én reggel 6 órától 22-én reggel 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi – százhatvan – változtatható helyű komplex ellenőrzési pont használatban lesz. Egy kamerával egy helyszínen legfeljebb négy órán át ellenőriznek majd.

Kadarka.net/MTI Fotó: csepelinfo.hu

 
Read previous post:
Close