full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Huszonöt foknál több nem várható a hétvégén Szekszárdon és környékén

Huszonöt foknál több nem várható a hétvégén Szekszárdon és környékén

2020.06.19. Pénteken és vasárnap felhős égboltra lehet számítani, míg szombaton várhatóan több lesz a napsütés Szekszárdon és környékén. Csapadékra vasárnap és hétfőn kell számítani, utóbbi napon ráadásul jelentősebb mennyiségű eső eshet.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 15, napközben 25, szombat hajnalban 15, napközben 25, vasárnap hajnalban 17, napközben 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt, illetve élénk, szombaton és vasárnap mérsékelt, időnként erős légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken közepesen, szombaton kissé, vasárnap erősen felhős lesz. Vasárnap mintegy 5 mm csapadék várható.

Hétfőn hajnalban 17, napközben 25, kedd hajnalban 18, napközben 27, szerda hajnalban 18, napközben 28 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 23, kedden 2 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken az északkeleti országrészben és a délnyugati megyékben erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, másutt a többórás napsütés mellett gomolyfelhős idő várható, záporokra is jóval kisebb az esély. Több helyen megélénkül, néhol megerősödik a szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős, esetleg viharos széllökések. A leghidegebb órákban 12-18 Celsius-fok lesz. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is az ország északkeleti felében, illetve a délnyugati tájakon várható nagyobb eséllyel eső, zápor, zivatar. Másutt napos idő várható, és inkább csak helyenként alakulhat ki zápor. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximumhőmérséklet általában 21-27 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Vasárnapra virradó éjszaka észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és napközben is inkább csak átmeneti szakadozások fordulhatnak elő. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is. A Dunántúlon többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, keleten mérsékeltebb lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Kadarka.net/OMSZ
Read previous post:
Close