full screen background image
Keresés
2021 április 14 - szerda
  • :
  • :

Hűvösebb, csapadékosabb időjárás várható

Hűvösebb, csapadékosabb időjárás várható

2019.04.26. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján csökkennek a csúcshőmérsékletek a hétvégén Szekszárdon és környékén, ahol szombaton néhány milliméter csapadék is várható. A jövő hét első felében tovább csökkennek a hőmérsékletek és további számottevő csapadékra van kilátás.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 12, napközben 28, szombat hajnalban 14, napközben 19, vasárnap hajnalban 10, napközben 19 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken élénk, szombaton élénk, mérsékelt és élénk, vasárnap mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken közepesen felhős, szombaton és vasárnap borult és közepesen felhős lesz. Szombaton mintegy 7 mm csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében tovább csökkennek a hőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 8, napközben 18, kedd hajnalban 8, napközben 12, míg szerda hajnalban 7, napközben 17 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn 14-15 mm, kedden 13 mm, szerdán pedig további 1-2 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken napos idő lesz, majd késő délutántól, estétől nyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a Dunántúlon már zápor, zivatar is kialakulhat, néhol jégesővel. A szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb 26-31 fok között alakul.

Szombatra virradó éjszaka nyugati irányból egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként keleten helyenként zivatar. Napközben fokozatosan szűnik a csapadék, de lokális záporok a Dunántúlon még estig kialakulhatnak. A szél sokfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A minimumhőmérséklet 9-16, a maximumhőmérséklet 16-23 fok között valószínű.

Vasárnap az elszórt, helyi záporok mellett északkeleten kezdetben, illetve Nyugat-Magyarországon délután, este eső is várható. Többfelé lesz erős a szél. A leghidegebb órákban általában 7-11 fok lesz, de a szélvédett tájakon, az Őrség környezetében ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Napközben többnyire 17-22 fokig, de Nyugat-Magyarországon néhol csak 15, 16 fokig melegszik fel a levegő.

A meteorológiai szolgálat agrometeorológiai elemzésében azt írta: előbb szombaton érkezik egy hidegfronttal valamennyi csapadék, majd a jövő hét első felében jó eséllyel országszerte jelentősebb mennyiségű eső.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close