full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Idén is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz Szekszárd és Bonyhád

Idén is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz Szekszárd és Bonyhád

2017.03.23. Az idén is csatlakozik Szekszárd és Bonyhád a WWF Föld Órája programhoz.

A világméretű önkéntes kezdeményezés célja, hogy felhívja az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

A korábbi évekhez hasonlóan Szekszárd idén is részt vesz a világ legnagyobb önkéntes akcióján, ezzel is kifejezve elkötelezettségét a klímavédelem és a környezettudatosság iránt. Március 25-én, szombaton 20:30 és 21:30 között sötétségbe borul a szekszárdi Béla király tér és több utca is a megyeszékhelyen. Az este folyamán a város önkormányzata és a Mentálhigiénés Műhely fáklyás sétát szervez a Béla király téren, valamint a résztvevők gyertyás meglepetéssel is készülnek – közölte a szekszárdi a polgármesteri hivatal.

Filóné Ferenc Ibolya a következőképpen fogalmazott, „Tisztelettel kérem Önöket, hogy csatlakozzanak a világ legnagyobb éghajlatvédelmi civil összefogásához, és 2017. március 25-én 20:30 és 21:30 között kapcsolják le a nem létfontosságú lámpáikat, továbbá áramtalanítsák elektromos berendezéseiket, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességér”– olvasható a bonyhad.hu-n.

Fotó: wwf.org.uk
Read previous post:
Close