full screen background image
Keresés
2019 november 8 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Idősbarát Önkormányzat Díjjal ismerték el Szekszárdot

Idősbarát Önkormányzat Díjjal ismerték el Szekszárdot

2017.10.19. A város és a nyugdíjas klubok kiváló együttműködésének ékes bizonyítéka, hogy Idősbarát Önkormányzat Díjjal ismerték el az önkormányzatot.

Ács Rezső a Városházán tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, a díjat hétfőn vehette át az önkormányzat nevében Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől. Mint mondta, a díj értékét mutatja, hogy az önkormányzati szektorban 95 pályázat érkezett. Ebből tizenkettőt, köztük a szekszárdi önkormányzat pályázatát ismerték el díjjal. A pályázatban azt kellett bemutatni, hogy a városban melyek azok a szolgáltatások, események, illetve további kapcsolódási pontok, melyekkel az önkormányzat a segíteni tudja a városban élő időskorúakat.

A polgármester hangsúlyozta, a díj elnyerése annak a közös munkának az eredménye, amit az önkormányzat és az aktívan működő városi nyugdíjasklubok végeznek.

Kiemelte, mivel a 33 ezres Szekszárdon, mintegy 8 ezer az időskorúak, vagyis a hatvan év felettiek száma, így egyáltalán nem mindegy, hogy a helyi közösség miként viszonyul az idősekhez. Ezzel kapcsolatban elmondta, büszke rá, hogy Szekszárd sok területen elől jár. Példaként az önkormányzat és PTE KPVK által főként idősek részére megszervezett és nagy érdeklődés mellett zajló Szekszárdi Harmadik Kor Egyetemét említette, melynek hétfőn indult el harmadik szemesztere. Ugyancsak példaként említette azt az edzőpályát, melyet idősek számára hoztak létre az Energia Parkban.

Több nyugdíjasklub vezetőjének részvételével tartották meg a sajtótájékoztatót. Fotó: Kadarka.net

A városvezető megjegyezte, a nyugdíjasklubok szimbiózisban élnek egymással és aktív tevékenységet folytatnak, például kirándulásokat, különféle találkozókat szerveznek. Tudatta, az önkormányzat szeretné még szorosabbra fonni a szálakat a klubokkal.

Az elismerés pénzjutalommal is járt, a tervek szerint az összeg egy részéből a hagyományosan október elején megtartott idősek napi ünnepséget finanszíroznák. Emellett képzéseket indítanának, melyeken az időseknek tanítanák meg az okostelefon, a számítógép, illetve az internet használatát, részben azért, hogy megkönnyítsék a nagyszülők fiatalokkal való kapcsolattartását. Ezen túlmenően számítógépek beszerzésére fordítják majd a pénzt. A gépeket a Babits Mihály Kulturális Központban helyezik el, ahol az idősek a nyitvatartási időben használhatnak azokat.

Haag Éva alpolgármester arról szólt, hogy az önkormányzat és a nyugdíjas klubok között nincs intézményesített formája az együttműködésnek. Ám, ha valamely szervezetnek problémája, vagy éppen ötlete akad, akkor bármikor kereshetik az önkormányzatot.

A sajtótájékoztatón résztvevő nyugdíjas egyesületek vezetői megerősítették, hogy az önkormányzat és a klubok között kiváló az együttműködés. Elmondták azt is, hogy a város anyagi forrásai terhére is támogatja működésüket, rendezvényeiket, melyeken a polgármester, vagy az önkormányzat valamely másik képviselője rendszeresen részt is vesz.

Mint azt megírtuk, Szekszárd második alkalommal pályázott és nyerte el a „Holnap Városáért” díjat, ezúttal a Természeti erőforrások hatékonyságáért kategóriában.

A vezetőképen Ács Rezső és Haag Éva a díjjal. Fotó: Kadarka.net


ElőzőDíjjal ismerték el az idősekért végzett munkát KövetkezőEgy 14 éves és egy 15 éves lány ellen javasolnak vádemelést a szekszárdi rendőrök


Read previous post:
Egy 14 éves és egy 15 éves lány ellen javasolnak vádemelést a szekszárdi rendőrök

2017.10.19....

Több százan mozogtak együtt a Szenior Mozgásnapon

2017.10.19....

Close