full screen background image
Keresés
2021 január 17 - vasárnap
  • :
  • :

Ifj. Dúzsi Tamás és ifj. Heimann Zoltán is bekerült a Gál Tibor Emlékdíj három döntőse közé

Ifj. Dúzsi Tamás és ifj. Heimann Zoltán is bekerült a Gál Tibor Emlékdíj három döntőse közé

2018.02.17. A három szekszárdi jelöltből kettő is bekerült a Gál Tibor Emlékdíj három döntőse közé. A díj nyertesének nevét a 13. Magyar Borok Bálján hirdetik ki.

Mint azt megírtuk, az emlékdíjra összesen tizenegy fiatal borászt jelöltek. Ugyancsak megírtuk, a Szekszárdi borvidékről három fiatal borász, a Takler Ferenc által jelölt Bősz Adrián, a Györgykovács Imre által jelölt ifj. Dúzsi Tamás, akik már tavaly is a díj jelöltjei között voltak, illetve a Jásdi István által jelölt ifj. Heimann Zoltán szerepelt a versenyben.

Közülük ifj. Dúzsi Tamás és ifj. Heimann Zoltán is bekerült a három döntős közé. A döntőbe rajtuk kívül Zsirai Kata jutott még be. A díj nyertesének nevét a február 24-én a budapesti Corinthia Hotelben tartandó 13. Magyar Borok Bálján – melynek célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be – hirdetik ki.

A Magyar Borok Bálja hat tételből álló borsorában, melyben a verseny honlapja szerint az ország legjobb borai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, a szekszárdi Mészáros Pál Borház és Pincészet 2015-ös Bodzási Kékfrankos Válogatása is szerepel. A bort egy sült tejes borjú filéből, kacsamájból, turbolyagyökérből, illetve, fügéből és zöldspárgából álló étellel párosítva kóstolhatják majd meg a vendégek.

Ifj. Heimann Zoltán

„Generációjának egyik legképzettebb és leginkább világlátott tagja. Nagy iskolákban tanulta a mesterséget, kitűnő műhelyekben szerezte a gyakorlatot. A kadarkáról írott dolgozata nem egyszerűen a múlt feldolgozása, de a nagy múltú fajta jövőjére is perspektívát nyithat. A Heimann Birtokon ma is érezni már keze munkáját, vele a jövő is jó kezekbe kerül” – olvasható rendezvény hivatalos oldalán, a borbal.hu oldalon.

Ifj. Dúzsi Tamás

„A vendéglátós középiskola után kertészmérnöki, szőlész szakirányú diplomát szerzett a Corvinus Egyetemen. Ezután jöttek a németországi gyakorlatok: Winzergenossenschaft Thüngersheim, Schloss Johannisberg, Forschunganstalt Geisenheim majd a geisenheimi főiskola. Mesterképzését Montpellier-Bordeauxban, majd Lisszabonban végezte el. A kezdetektől tagja a Junibornak, négy éve az Országos Borszakértő Bizottságnak is, és a Syrah du Monde, illetve a Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borversenyek bírálója. A Portugália-Magyarország Együttműködési Egyesület alapító tagja, a Portugál-Magyar Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja és Külgazdasági Szövetség tagja, Portugália ügyi referense. Ő intézi az innovációval kapcsolatos és a pince export ügyeit is, miközben öt nyelven beszél folyékonyan.”

Forrás: borbal.huA képen (balról) Dúzsi Tamás Dávid és ifj. Heimann Zoltán. Fotó: Facebook/Kadarka.net
Read previous post:
Close