full screen background image
Keresés
2019 március 16 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Igazi kirándulóidő lesz a hétvégén Szekszárdon és környékén

Igazi kirándulóidő lesz a hétvégén Szekszárdon és környékén

2019.03.15. Az ilyenkor megszokottnál melegebb, de szeles időjárás valószínű a hétvégén Szekszárdon és környékén. A jövő hét első felében azonban ismét 10 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 5, napközben 14, szombat hajnalban 7, napközben 14, vasárnap hajnalban 6, napközben 21 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is élénk, időnként erős légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken közepesen felhős, szombaton borult, vasárnap pedig kissé felhős, illetve derült lesz. Csapadék nem várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében – a hétvégéhez mérten – visszaesnek a hőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 9, napközben 10, kedd hajnalban 5, napközben 10, míg szerda hajnalban 3, napközben 11 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 5-, kedden pedig 2 milliméter csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken, március 15-én reggel, délelőtt keleten is csökken a felhőzet, majd a déli óráktól nyugat felől ismét felhősödni kezd az ég, de néhány órára mindenhol kisüt majd a nap. Délelőtt elsősorban a keleti megyékben, napközben helyenként valószínű eső, záporeső, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől egy újabb csapadéksáv érkezik. A szél nagy területen erős, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 0-6 fok lesz. Napközben 9-15 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton kezdetben szórványosan, délután már csak helyenként valószínű eső, zápor. Délnyugaton időnként megélénkül, másutt többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 2 és 8 fok, a maximumhőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Vasárnap is nagy területen lesz erős a szél, de emellett napos idő várható, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI


ElőzőFontos mérkőzés vár szombaton a KSC Szekszárdra KövetkezőFérfi kosárlabda NB I - Paksi siker Debrecenben