full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Igazi kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén Szekszárdon és környékén

Igazi kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén Szekszárdon és környékén

2018.04.26. Az égbolt ugyan felhős lesz, de nyárias meleg várható a hosszú hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 10, napközben 22, szombat hajnalban 10, napközben 28, vasárnap hajnalban 15, napközben 28 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken szombaton és vasárnap is mérsékelt lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken előreláthatólag közepesen felhős, szombaton délelőtt derült, a nap hátralévő részében és vasárnap közepesen és erősen felhős lesz. Vasárnap kisebb mennyiségű csapadék hullhat.

Az előrejelzés alapján hétfőn hajnalban 15, napközben 29, kedd hajnalban 13, napközben 26, míg szerda hajnalban 12, napközben 27 fok valószínű Szekszárdon és környékén.A légmozgás hétfőn és kedden mérsékelt, szerdán élénk lehet. Az ég ezen a három napon várhatóan közepesen és erősen felhős lesz, szerdán pedig néhány milliméter csapadék eshet.

Országos előrejelzés

Pénteken alapvetően napos idő lesz, csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5-12 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben és a szélvédett északnyugati tájakon lehet a hidegebb. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton több órára kisüt nap, délután, este helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Emellett megélénkül, zivatar környezetében megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 4-12, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között várható.

Vasárnap a többórás napsütés mellett délelőtt kevesebb, délután erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban a délutáni, esti órákban. A légmozgás többfelé élénk, helyenként erős lesz, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között valószínű.

Hétfőn napos idő várható, délután és este lehet helyenként zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. Napközben 25-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden, május elsején is napos idő várható szórványosan – nagyobb eséllyel az ország középső és keleti területein – záporral, zivatarral. Emellett néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Fotó: Retkes Tamás

Kadarka.net/MTI


ElőzőRémhír terjed Pakson, nehogy elhiggye!


Read previous post:
Close