full screen background image
Keresés
2019 augusztus 15 - csütörtök
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Így ünnepel Szekszárd augusztus 20-án és a város napján

Így ünnepel Szekszárd augusztus 20-án és a város napján

2019.08.13. Koncertek és számos más program várja az idén az ünneplőket a Szent István Nap és Szekszárd Város Napja alkalmából.

Programokban gazdag lesz az augusztus vége Szekszárdon – mondta Ács Rezső a Szent István nap és Szekszárd Város Napja kapcsán kedd délelőtt a Babits Mihály Kulturális Központban megtartott sajtótájékoztatón. A programkínálatról Zsikó Zoltán, a kulturális központ igazgatója osztott meg részleteket.

A Szent István Nap ünnepi szentmisével veszi kezdetét a belvárosi római katolikus templomban, ahol ökumenikus kenyérszentelést és templomi kenyéráldást tartanak. Ezt a Béla király térről induló ünnepi felvonulás követi, majd megkoszorúzzák a Szent István szobrot, a térzenét a Magyar Nemzeti Rézfúvos Kvintett szolgáltatja.

A gyermekes családokat egyedien kialakított nagyméretű fajátékokkal vára a Virgonckodó Játszóház a Béla király téren, este pedig Best Of Geszti címmel Geszti Péter ad koncertet életművéből. A napot a koncertet követően ünnepi tűzijáték zárja.

Szekszárd Város Napja alkalmából egész napos programkavalkádot szerveznek augusztus 24-én szombaton, és 25-én vasárnap. A kétnapos nyárbúcsúztató programsorozat alkalmából főként Szekszárdhoz kötődő művészek lépnek fel a Béla király téren, ahol vendéglátósok és helyi termelők is várják az érdeklődőket.

A képen Ács Rezső (j) és Zsikó Zoltán a sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net.

Szombaton Otthonunk, Szekszárd!címmel játékos városismereti vetélkedőt tartanak az Egyed Antal Honismereti Egyesület közreműködésével. A színpadi programok délután négy órakor kezdődnek a Holló Együttes gyermekműsorával. Ezt a Tücsök Zenés Színpad, majd a Szekszárd Jazz Quartet és Kovács Gergő műsora követi. Este kilenc órai kezdettel Pápai Joci ad élő koncertet, majd diszkó zárja az estet DJ Shabba-val.

Ugyancsak szombaton tartják meg a Virágos Magyarországért pályázat regionális díjátadó rendezvényét, az egykori Pollack pályán pedig Városnapi Fogathajtást tart a Szakcs-Szekszárd Lovas Barátok Egyesülete.

A vasárnapi programok délelőtt 11 órakor kezdődnek a Grimask Színház „Szenzáció” című előadásával, amit városi habparti követ. Délután két órától helyi mozgásművészeti csoportok mutatkoznak be, majd a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület műsora lesz látható. A nap zárásaként 18 órától a Mystery Gang ad koncertet, majd fellép a Supernem, a házigazda Abaházi Csaba lesz.

Augusztus 29-én, a város napján ünnepi közgyűlésen adják át a városi kitüntető díjakat a városháza dísztermében.

– A Szent István Nap részletes programleírása – kattintson!

Szekszárd Város Napja, részletes programleírás – kattintson!

Illusztráció: Kadarka.net


ElőzőMár az interneten is be lehet fizetni a vízdíjat Tolna megyében KövetkezőFigyelmeztető jelzéseket adott ki az OMSZ Tolna megyére!


Read previous post:
Figyelmeztető jelzéseket adott ki az OMSZ Tolna megyére!

2019.08.13....

Szemerei Levente 7. lett Norvégiában

2019.08.13....

Close