full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Ilyen lesz az időjárás az ünnepi hosszú hétvégén

Ilyen lesz az időjárás az ünnepi hosszú hétvégén

2019.08.15. A hétvégén és a jövő hét elején ismét nőnek a csúcshőmérsékletek – kellemes lehet az ünnepi hétvége időjárása az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 14, napközben 24, szombat hajnalban 14, napközben 28, vasárnap hajnalban 15, napközben 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt, illetve élénk, szombaton mérsékelt, vasárnap mérsékelt, időnként élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken és szombaton közepesen felhős, vasárnap kissé felhős, derült lesz. Pénteken 2-3 mm csapadékra van kilátás.

Péntekre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a várható zivatarok miatt. Mint írták, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Hétfőn és kedden tovább nő, majd szerdán csökkennek a csúcshőmérséklet. Hétfőn hajnalban 17, napközben 32, augusztus 20-án, kedd hajnalban 19, napközben 33, szerda hajnalban 20, napközben 27 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Szerdán mintegy 1 mm csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken a változóan felhős ég mellett szűrt napsütésre lehet számítani. A Tiszántúl kivételével szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Időnként megélénkül a szél, de a Kisalföldön, illetve zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 10-16 fok között alakul, de északi völgyekben, illetve az alföldi homokhátságokon 8, 9 fok is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék általában nem valószínű, de az északkeleti megyékben lehet esetleg egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumhőmérséklet 25-29 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 12-17 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható, de az északnyugati megyékben már gomolyfelhős ég valószínű, és ott este egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Augusztus 20-án, kedden is többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható, de az északi határsáv mentén már megnövekedhet kissé a felhőzet, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 27-34 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close