full screen background image
Keresés
2019 november 1 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Íme a hosszú hétvége várható időjárása Szekszárdon és környékén

Íme a hosszú hétvége várható időjárása Szekszárdon és környékén

2019.11.01.  Melegszik az időjárás az első novemberi hétvégén,  de némi csapadék is várható Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 2, napközben 12, szombat hajnalban 4, napközben 14, vasárnap hajnalban 9, napközben 19 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton élénk, vasárnap időnként erős légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken közepesen felhős, szombaton és vasárnap erősen felhős és borús lesz. Szombaton 1,- vasárnap 3 mm csapadékra van kilátás.

A jövő hét első felében hasonló hőmérsékletek várhatók, mint a hétvégén. Hétfőn hajnalban 14, napközben 18, kedd hajnalban 11, napközben 20, szerda hajnalban 13, napközben 16 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 9-, kedden 1-, szerdán 10 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

November elsején, pénteken több órára kisüt a nap, számottevő csapadék sehol sem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és plusz 4 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben, a Duna-Tisza közén és a Kisalföldön fordulhat elő nagyobb eséllyel fagy. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szombaton napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nagyobb eséllyel a délutáni, esti órákban előfordulhat Kisebb eső, zápor. Sokfelé megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul.

Vasárnap csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen várható, de többnyire csak kisebb eső, zápor, nagyobb mennyiség az Északi-középhegységben eshet. A szél sokfelé megerősödik. A leghidegebb órákban 4-10 fok lesz. Napközben 15-20 fokig melegszik a levegő, de az északi hegyek környezetében kissé hűvösebb is lehet – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: kadarka.net

Kadarka.net/MTI