full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Ingyenesen elérhető lesz az Obsitos című szekszárdi film az interneten

Ingyenesen elérhető lesz az Obsitos című szekszárdi film az interneten

2017.12.13. Ingyenesen elérhető lesz az Obsitos című, közösségi gyártással készült film a produkció honlapján.

Két évvel a film díszbemutatója után ingyenesen megtekinthető lesz az interneten az Obsitos. Az alkotást december 20-án 19 órától lehet megtalálni a produkció honlapján, vagyis az obsitos.com oldalon – mondta el a Kadarka.net-nek Kindl Gábor, a film producere. Azt is megosztotta, hogy az Obsitost eddig mintegy tízezren látták, valamint, hogy az alkotást Magyarország mellett Erdélyben és az USA-ban is játszották klubvetítéseken és közönségtalálkozókon.

Arról, hogy miért teszi elérhetővé ingyen a filmet, Kindl Gábor azt mondta, szeretné, hogy minél többen lássák az ízig-vérig szekszárdi produkciót, valamint, hogy a közösségi gyártásban készült film ezen a módon is a közösségé legyen.

A humoros elemekkel tarkított könnyed film jelenetei Szekszárd jellegzetes helyein és a város környékén játszódnak. A helyiek és környékbeliek számára ezeken túl a film szereplőit alakító arcok is ismerősek lehetnek. Ők ugyanis többségében „jellegzetes helyi figurák”. A helyi szereplők mellett azonban a „filmek és a színház világából” már jól ismert színészek is játszanak a készülő filmben. Háry János szerepét a közkedvelt Mikó István formálta meg, de a Radnóti Színház szekszárdi származású színésze, Adorjáni Bálint, illetve  Frank Ildikó, a Német Színház korábbi vezetője is főszerepet játszik az alkotásban.

Mint azt megírtuk, az Obsitos valódi széleskörű társadalmi összefogással, „közösségi finanszírozással“ forgatták le a városban és a környéken. Volt, aki például lovaskocsit ajánlott fel a forgatáshoz, más díszletnek való tárgyakkal segített, míg megint mások anyagilag támogatták a filmkészítőket.

A filmet a www.obsitos.com oldalon tekintheti meg december 20-án 19 órától!

Mint azt szintén közöltük, tavaly magyar rekordot állított fel Szekszárd, illetve állítottak fel a város lakói a Béla király téren. A program részeként az érdeklődők megtekinthették az Obsitos című, közösségi gyártásban készült játékfilmet, melyet mintegy 950 ember nézett egyszerre. A nézőszámnak köszönhetően Szekszárd elnyerte a Magyarország legnagyobb kertmozija címet.

A történetről röviden

A film története az Obsitos kocsma körül forog, mely valóban létezett és a mai Béla király téren állt. Mária néni ivóját banki jelzálog terheli, a tartozás kifizetésére pedig már csak néhány nap áll rendelkezésre. Ráadásul többen is szeretnék megkaparintani a kocsmát, ami azért rejtélyes, mert az nem ér valami sokat. Csakhogy a szóbeszéd szerint az ivó nagy kincset, így gazdagságot rejt. Az ivót megmenteni igyekvőknek eszükbe jut egy nem is olyan távoli, de Amerikában élő rokon, akinek segítségével sikerülhet megmenteni a régi családi tulajdont. A történet persze közel sem ilyen egyszerű. Nagy szerephez jut benne egy ifjú zseni és találmánya egy gondolatátvivő gép, a szálak pedig szépen összefonódnak…

A filmről további anyagokat talál az Obsitos címkénél, vagy itt – kattintson! 
Read previous post:
Close