full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

Innovatív vállalatcsoport teremt munkahelyeket Szekszárdon

Innovatív vállalatcsoport teremt munkahelyeket Szekszárdon

2017.02.04. A Szekszárdon található munkaerő-potenciál és támogató környezet csábította a városba a Photel Zrt-t, mely még az idén 130 új munkahelyet teremt a megyeszékhelyen.

Mint azt korábban az MTI információi alapján megírtuk, digitális szolgáltató központot hoz létre a Photel csoport Szekszárdon, a 130 új munkahelyet létrehozó, 946 millió forintos beruházáshoz a kormány 378 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be pénteken, a vállalat Arany János utcában található épületében.

A Photel Zrt. beruházása révén olyan szolgáltató érkezik Szekszárdra, mely a 21. század digitális kihívásainak való megfelelést szolgálja – kezdte Ács Rezső polgármester. A befektetők városba csábításakor az önkormányzat igyekszik figyelembe venni, hogy mik azok az értékek, melyek Szekszárd számára fontosak. A bennünket körülvevő természeti környezet arra ösztönöz, hogy olyan befektetések valósuljanak meg, melyek megfelelnek a szigorú elvárásoknak. A környezeti szennyezést nem okozó szolgáltatók pedig egyértelműen preferáltak e tekintetben – tudatta a városvezető.

A magyar tulajdonban lévő Photel Zrt. Európa száz legdinamikusabban fejlődő vállalata közé tartozik. A jelenleg több mint 150 főt foglalkoztató cégcsoport a Dél-Dunántúl TOP 50 adózója közé tartozik és mintegy 3 milliárd forint adót fizet be évente.  Jegyzett tőkéje 2015-ben 80 millió forint, bevétele pedig több mint 6 milliárd 631 millió forint volt.

A munkahelyteremtés és –bővítés szempontjából másik fontos szempont, hogy szeretnénk túllépni azon az árnyékon, mely a ’90-es években – amikor az olcsó betanított munkaerőre alapozó vállalkozások telepedtek meg – határozta meg a város gazdaságát – fogalmazott a polgármester.  A cél, hogy olyan befektetők jöjjenek Szekszárdra, melyek innovatívak, és amik esetében magasabb a hozzáadott érték, melyek magasabb szakképzettséget igényelnek – emelte ki Ács Rezső. Hozzátette, bízik abban, hogy a  beruházás nyomán újabb innovatív befektetőket sikerül a városba vonzani.

Lakatos Zsolt érzékletes példával mutatta be szolgáltatásuk működését. Fotó: Kadarka.net

A beruházás helyszínét alapos előkészületek után választották ki és az önkormányzattal való több mint egy éven át tartó egyeztetések előzték meg –  tudatta Lakatos Zsolt, a Photel csoport egyik meghatározó tulajdonosa, a csoport igazgatóságának elnöke. A Magyar Befektetési Ügynökséggel és a Külügyminisztériummal is tárgyaltak annak érdekében, hogy megtalálják azt a települést, ahol megfelelő számú és minőségű munkavállalóra lelhetnek – húzta alá Lakatos Zsolt.

Mint mondta, azért Szekszárdra esett  a választásuk, mert itt találták meg a szükséges számú, minőségű és motivált munkaerőt, valamint azt a támogató környezetet, ahol jól érzik magukat és ahol olyan vállalatot építhetnek, mely növekedni tud.

A vállalatcsoportról szólva elmondta, a cég a szolgáltatóközpont-üzletben tevékenykedik és főként pénzügyi területen működő vállalatoknak nyújt különféle szolgáltatást. Nagyvállalatok szervezik ki hozzájuk az ügyfélszolgálataikat, többek között több nagy bank számára nyújtanak szolgáltatást, ügyfélszolgálati kérdésekben segítenek tájékozódni.

A cégcsoport székhelye már a kezdetek óta, vagyis 2001 óta Szekszárdon van, de tevékenységüket tavaly februárig budapesti telephelyükön végezték. 2016 februárjában nyitották meg az Arany János utcában található információs centerüket, ahol harminc munkavállalót foglalkoztatnak. A már itt dolgozók segítségével különféle cégek ügyfelei részére nyújtanak telefonos ügyfélszolgálatot.

Az elmúlt időkben megváltozott a vásárlói magatartás, az ügyfelek egyre inkább az online térben hoznak döntéseket, és a vásárlási döntések is online kutakodás közben születnek. Ebben a térben segítik a vállalkozásokat –magyarázta Lakatos Zsolt. Olyan online megoldásokat kínálnak, melyek a vállalatok ügyfeleinek online térben való tájékozódását, vásárlását segítik – tette hozzá.

Munkában a cég Arany János utcai épületének dolgozói. Fotó: Kadarka.net

Sok cég azon dolgozik, hogy automatizálja az ügyfelek kiszolgálását nagy forgalmú honlapján, ám ezen a módon mindössze a látogatók 1-2 százaléka végez hasznos tevékenységet az adott oldalon. A Photel általa használt technológia kiválasztja a látogatók 6-10 százalékát, akiket megszólítanak és akiknek a megfelelő pillanatban a megfelelő ajánlatot adják – mondta el Lakatos Zsolt. A gyakorlatban ez úgy történik, hogy a látogató előtt megjelenik egy chat ablak, melyen keresztül a cég munkatársa megszólítja az ügyfelet.

A tulajdonos-elnök szerint 2020-ra a munkavállalók fele az „Y generáció” (az 1980 és 1999 között születettek – a szerk.) köréből kerül ki. Úgy véli, hogy 2020-ra az összes „ügyfélszolgálati tranzakció” több mint 50 százaléka az online csatornákon fog zajlani, ezért erre a területre koncentrálnak.

Ezt az utóbbi innovatív technológiát hozzák Szekszárdra, a 130 új munkahelyet betöltők túlnyomó többsége ezt a munkát fogják végezni. A munkavállalókat az év folyamán folyamatosan fogják felvenni. Újságírói kérdésre elárulta, az alkalmazottak több különböző épületben – például az Arany János utcaiban – dolgoznak majd. A Kadarka.net kérdésére azt is elmondta, hogy a fizetés teljesítményfüggő és dolgozóik akár a minimálbér többszörösét is megkereshetik majd Szekszárdon.

Előadássorozatot indítanak idősek részére

Az önkormányzat és a Photel máris tovább gondolta a lehetséges együttműködési területeket és úgy döntöttek, hogy tavasszal előadássorozatot indítanak idősebbek részére. Az országban elsőként Szekszárdon megvalósuló képzéssel olyanoknak szeretnének közösen segíteni, akik még nem mozognak otthonosan az internetes kommunikáció területén. A fiatalok számítógéppel, mobiltelefonnal, interneten keresztül kommunikálnak egymással, többek között ezen kommunikációs csatornák használatát oktatják majd az időseknek, hogy tarthassák a kapcsolatot a távolban lévő unokáikkal, gyermekeikkel, vagy bárki mással. Ennek érdekében különféle tréning anyagokat is összeállítanak majd.

A vezető képen: Lakatos Zsolt (b), Ács Rezső, valamint Nagy Péter a Photelcsoport vezérigazgatója, a Photel Online Solutions ügyvezető igazgatója, és Dravecz Máté, a Photel szekszárdi operációjának operációvezetője. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close