full screen background image
Keresés
2021 április 13 - kedd
  • :
  • :

Interaktív bűnmegelőzési előadásokat tartottak Bonyhádon és Kaposszekcsőn

Interaktív bűnmegelőzési előadásokat tartottak Bonyhádon és Kaposszekcsőn

2017.08.11. Táborozó gyerekeknek tartottak interaktív bűnmegelőzési előadásokat a bonyhádi és a dombóvári rendőrök – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bonyhádon augusztus 7. és 10. között a helyi könyvtárban megrendezett nyári táborban Szabó Ferenc Roland törzszászlós DADA oktató bűnmegelőzési előadásokat tartott a nyár veszélyeiről a résztvevő gyerekeknek. A kötetlen beszélgetésen az iskoláskorú gyerekek feltehették kérdéseiket, elmondhatták gondolataikat.

Augusztus 3. és 9. között a kaposszekcsői nyári táborban a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai játékos vetélkedőt tartottak az alsó tagozatos gyerekeknek. A rendőrök a nyár, illetve a gyerekekre leselkedő veszélyekről és azok megelőzési lehetőségeiről beszélgettek a táborozókkal. Az előadáson a bűnmegelőzési előadók felhívták a gyerekek figyelmét az otthoni és az iskolai magatartási szabályok betartásának szükségességére, valamint a segélyhívószámok használatáról is beszélgettek.

A gyermekek kerékpáros ügyességi versenyen vettek részt, bűnmegelőzési TOTÓ-t töltöttek ki és kültéri vizes játékokban vehettek részt. A jó hangulatú, vidám programokon ügyesen szereplő gyerekeket kisebb ajándékokkal is jutalmazták a rendőrök.

A balesetek megelőzése érdekében elengedhetetlen a fürdőzés szabályainak betartása

Még tart a nyár, fontos figyelni arra, hogy csak strandon vagy kijelölt fürdőhelyen szabad fürdeni. Felhevült testtel ne ugorunk vízbe. Csak az menjen be a mély vízbe, aki tud úszni, azonban a jól úszóknak is tanácsos az óvatosság.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close