full screen background image
Keresés
2019 április 6 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Internetes csalót buktattak le a szekszárdi rendőrök

Internetes csalót buktattak le a szekszárdi rendőrök

2019.04.04. A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán befejezték a nyomozást annak a 33 éves tököli nőnek az ügyében, akivel szemben 200 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúját állapították meg.

Az ország számos pontján tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az interneten – legtöbbször álnéven – árusított ruhákat és egyéb használati tárgyakat. A vásárlóktól a hirdetett dolgok vételárát egy bankszámlára utaltatta, azonban azokat a vevők részére nem küldte el – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A feljelentések kapcsán indított büntetőeljárásokat a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatta. A rendőrök azonosították az elkövetőt, egy 33 éves tököli nőt. Az eljárás során megállapították, hogy az elkövető legalább 200 embert vert át hasonló módszerrel 2014 augusztusa és 2017 februárja között úgy, hogy a sértettek részére használati tárgyakat és ruhadarabokat kínált eladásra, azonban a kifizetett vételár ellenére az árut részükre nem küldte el.

A nővel 200 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúját közölték a szekszárdi rendőrök. A gyanúsított több, mint 1.200.000 forint kárt okozott a sértetteknek.

A gyanúsítottat 2017. július 5-én őrizetbe vették, majd a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Új mobilapplikáció segíti a mentést ősztől

2019.04.04....

A magyar palackos borexport 27 százalékát a Lidl adta tavaly

2019.04.04....

Close