full screen background image
Keresés
2021 január 14 - csütörtök
  • :
  • :

Irodalmi délutánnal emlékeztek Arany Jánosra

Irodalmi délutánnal emlékeztek Arany Jánosra

2017.04.07. Irodalmi délutánnal emlékezett meg a 200 évvel ezelőtt született Arany Jánosról és munkásságáról csütörtökön a Vakok és Gyengénlátok Tolna Megyei Egyesülete.

A rendezvényen Németh Judit előadóművész, aki maga is szavalt, Arany János életéről is mesélt a résztvevőknek. Elmondta többek között azt is, hogy a költő édesapja megvakult. Az irodalmi délutánon huszonnyolcan szavaltak, összesen negyvenkét verset. Többségében az egyesület tagjai mondtak verset, de mások is szavaltak – mondta el Kovács Lászlóné, az egyesület elnöke. Nemcsak Arany János legnépszerűbb költeményei hangzottak el, volt, aki Ady Endre, vagy éppen Petőfi Sándor költeményét szavalta el. Emellett Arany Jánossal kapcsolatos anekdotákat és a közelgő húsvéttal kapcsolatos verseket is lehetett hallani. A „versmaraton” délután fél 2-től délután 5 óráig tartott. Ezt követően a résztvevők Arany János életéről és Petőfivel való barátságáról is beszélgettek.

A rendezvény célja az volt, hogy általa a résztvevők méltóképpen emlékezzenek meg Arany János életéről és munkásságáról és, hogy egy kellemes délutánt töltsenek együtt – tájékoztatott Kovács Lászlóné.

Fotó: Kadarka.net és Kovács Emese
Read previous post:
Close