full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Ismeretterjesztő filmek támogatásáról is döntöttek

Ismeretterjesztő filmek támogatásáról is döntöttek

2016.12.26. A jövő évi animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmes pályázat keretösszegéről, illetve kilenc ismeretterjesztő film támogatásáról és rádiófrekvenciákról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa idei utolsó ülésén.

A médiatanács közleménye szerint 760 millió forint értékben hirdették meg a jövő évi animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmes pályázatokat, a Kollányi Ágoston-pályázat harmadik fordulójában pedig kilenc ismeretterjesztő film összesen 80 millió forint támogatásban részesül.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett 760 millió forintos támogatás célja, hogy a nézők minél több színvonalas, maradandó kulturális értéket képviselő kortárs alkotással találkozzanak a televízióban – olvasható a közleményben.

A Kollányi Ágoston-pályázaton keresztül 250 millió forintból ismeretterjesztő filmek készülhetnek, az Ember Judit-pályázat 330 millió forinttal dokumentumfilmek gyártását támogatja, a Macskássy Gyula-pályázat pedig animációs filmek készítéséhez járul hozzá. A pályázatok első fordulóiban a szinopszisok beadási határideje 2017. február 2.

A médiatanács a Magyar Média Mecenatúra programjában a Kollányi Ágoston-pályázat harmadik fordulójában kilenc ismeretterjesztő film és sorozat – köztük egy határon túli alkotás – elkészítését támogatja.

Döntés született emellett arról is, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kérelmére a médiatanács 2017-re szóló hatósági szerződést köt a szolgáltatóval, amelyben rögzítik, hogy a műsorstruktúra módosításával növelik a magyar műsorszámok és a független műsorkészítők által előállított műsorszámok arányát, illetve egyéb intézkedéseket tesznek a médiapiac sokszínűségének növelése érdekében.

A médiatanács hozzájárult az Ozone FM-hálózat tagjainak névváltoztatási kérelméhez, ennek megfelelően nyolc helyi adón a frekvenciajelzéssel ellátott Rádió 1 elnevezéseken sugároznak majd.

MTI
Read previous post:
Close