full screen background image
Keresés
2020 szeptember 15 - kedd
  • :
  • :

Ismét előállították a 17 éves szekszárdi besurranó tolvajt

Ismét előállították a 17 éves szekszárdi besurranó tolvajt

2020.06.04. Ismét lopáson kapták azt a 17 éves szekszárdi fiút, akit egy hete csaknem egymillió forintnyi készpénzzel és aranyékszerekkel a zsebében fogtak el a rendőrök – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai május 26-án a délutáni órákban járőrözés közben egy gyanúsan viselkedő gyalogosra lettek figyelmesek, aki elszaladt, amikor meglátta a rendőrautót. A rendőrök a férfi után futottak, és egy iskola udvarán elfogták a menekülőt, egy 17 éves helyi fiatalt.

Az adatai ellenőrzése során kiderült, hogy a fiút több mint egy hónapja körözik, mert megszökött a szekszárdi nevelőotthonból. A körözött fiatalt előállították, és a ruházata átvizsgálása során csaknem egymillió forintnyi – eurót és forintot – készpénzt és aranyékszereket találtak nála, melyek eredetéről hitelt érdemlően elszámolni nem tudott.

A 17 éves fiatallal szemben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon jelenleg több besurranásos lopás miatt is folytatnak eljárást. A fiút a rendőrök elszámoltatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, azonban végül nem került letartóztatásba.

Azóta egy hét telt el, és 2020. június 3-án újabb besurranásos lopást követett el a 17 éves szekszárdi fiú. Egy helyi nő tett feljelentést, mert ismeretlen személy dél körül bement a lakásába, és onnan ellopta a telefonját, 5000 forint készpénzét, továbbá a táskáját a benne levő iratokkal és bankkártyájával.

A szekszárdi járőrök a bejelentést követően azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és alig két órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 17 éves fiút, akinél megtalálták az ellopott mobiltelefont. Az adatai ellenőrzése során kiderült, hogy a fiatalt ismét körözték, mert az előző héten, miután kiengedték a rendőrségi fogdából, és visszavitték a szekszárdi nevelőotthonba, újra elszökött onnan.

Gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, azonban nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, és arra sem tudott magyarázatot adni, hogy került hozzá az ellopott mobiltelefon. A nyomozók a készüléket lefoglalták, és még a lopás napján visszaadták jogos tulajdonosának.

Videó: TMRFK
Read previous post:
Close