full screen background image
Keresés
2021 július 31 - szombat
  • :
  • :

Ismét Fehérvári Tamás lett a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke

Ismét Fehérvári Tamás lett a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke

2019.10.24. A Tolna Megyei Önkormányzat új Közgyűlése alakult meg a 2019-es önkormányzati választások eredményeinek tükrében. Az alakuló ülésre október 23-án, Dombóváron került sor. Elnöknek ismét Fehérvári Tamást, a FIDESZ-KDNP megyei listavezetőjét választotta meg a grémium.

A kormánypárt a tizenöt fős testületben tíz mandátumot szerzett, míg az ellenzéki pártok közül a DK kettő, a JOBBIK, a MOMENTUM és az MSZP egy-egy taggal képviselteti magát a megyei közgyűlésben.

Elnöki székfoglaló beszédében Fehérvári Tamás kijelentette: felemelő egyben megtisztelő Dombóváron, azaz otthon ülésezni. Megköszönte valamennyi megyei településnek, s az ott élő embereknek a bizalmát. Kitért arra is, hogy Tolna megye országos szinten szép eredményt ért el az őszi választásokon. Ez jogosít fel bennünket arra, hogy még tovább fejlesszük a megyét – tette hozzá. Az együttműködésre helyezte a hangsúlyt, mint a jövőbeli munka kulcselemére. Ígéretet tett, hogy új lendülettel, a legjobb tudásuknak megfelelően szolgálják majd szűkebb hazájukat.

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2019 őszétől az alábbi tagokat foglalja magában:

FIDESZ-KDNP
Fehérvári Tamás elnök
Széles András
Kapitány Zsolt
Égi Csaba
Orbán Attila
Kovács János
Pintér Szilárd
Ribányi József
Dr. Kostyálné Dr. Kovács Klára Ilona
Filóné Ferencz Ibolya

DK
Takács László
Szabó Loránd

JOBBIK
Bencze János

MOMENTUM
Barnabás István

MSZP
Mezősi Árpád

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close