full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Ismét figyelmeztető jelzéseket adtak ki Tolna megyére!

Ismét figyelmeztető jelzéseket adtak ki Tolna megyére!

2020.06.15. Hétfőre és keddre is elsőfokú figyelmeztető jelzéseket adott ki Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ hétfőre és keddre is két elsőfokú figyelmeztetést adott ki Tolna megyére. Az egyik szerint zivatarok alakulhatnak ki, míg a másik figyelmeztetés szerint felhőszakadások várhatók. Előbbi szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Utóbbi alapján intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt itt teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.06.16. kedd éjfélig

Hétfőn a záporok mellett az Alföldön, Észak-Magyarországon szórványosan, a Dunántúl déli és keleti részén egy-egy helyen zivatarok is kialakulnak, melyekből lokálisan rövid idő alatt 20-30 mm feletti csapadék hullhat. Főként északkeleten (Szabolcs és környezete) egy-egy intenzív zivatar is várható 60-70 km/h-s széllel, jégesővel és 40-50 mm csapadékkal.

Estétől kedd reggelig északon (Észak-Magyarország, Alföld északi pereme, Észak-Dunántúl) egy kelet felől fejlődő csapadékrendszer várható intenzív esővel, záporral, helyenként zivatarral, melyből sokfelé hullhat 15-30 mm csapadék, főként a hegyvidéki területeken lokálisan nagyobb mennyiség is várható.

Kedden a nyugati országrész kivételével több helyen várható zivatar. Kiemelten az Észak-Alföldön helyenként intenzív zivatar is valószínű, melyhez 70-80 km/h feletti szél, felhőszakadás (30-50 mm csapadék) és nagyobb méretű jég is társulhat.

Fotó: Retkes Tamás

Kadarka.net/OMSZ
Read previous post:
Close