full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Ismét meleg, de viharos hétvégére számíthat!

Ismét meleg, de viharos hétvégére számíthat!

2019.08.02. Meleg lesz a hétvégén,de zivatarok és felhőszakadások is várhatók Tolna megyében. Utóbbiak miatt péntekre és szombatra figyelmeztető jelzéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Tolna megye területére péntekre és szombatra a felhőszakadások és a zivatarok veszélye miatt. 

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 18, napközben 25, szombat hajnalban 17, napközben 28, vasárnap hajnalban 16, napközben 26 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt, szombaton és vasárnap élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken közepesen felhős, illetve borult, szombaton és vasárnap élénk lesz. Pénteken mintegy 12-, szombaton 7 mm csapadékra van kilátás.

Az OMSZ Tolna megye területére péntekre két elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki péntekre a felhőszakadások és zivatarok veszélye miatt. Mint azt a meteorológiai szolgálat írta, a zivatarok során a villámlás jelenti az elsődleges veszélyforrást, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Továbbá arra figyelmeztetnek, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Szombatra a zivatarveszély miatt ugyancsak figyelmeztető jelzést adtak ki Tolna megye területére.

A jövő hét első felében ismét egyre nőnek a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 15, napközben 27, kedd hajnalban 16, napközben 29, szerda hajnalban 19, napközben 32 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken az erősen felhős ég mellett inkább csak rövidebb időre süt ki a nap. A hajnali, reggeli óráktól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék. Az ország délnyugati felében kiadósabb eső is valószínű, míg másutt elszórtan kell záporra, zivatarra számítani. Csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 21-30 fok között alakul, a tartósabban csapadékos részeken lesz hűvösebb az idő.

Szombaton több órára kisüt a nap. Reggel délen, délkeleten még lehet eső, záporeső, napközben pedig szórványosan alakul ki zápor, zivatar – főként a Duna és a Tisza közötti sávban. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. A leghidegebb órákban 10-17 fok lesz. Napközben 25-28 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close