full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Ismét száraz és meleg hétvége várható

Ismét száraz és meleg hétvége várható

2019.10.18. Az előttünk álló hétvégén is száraz és az évszakhoz mérten meleg idő valószínű Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 10, napközben 22, szombat hajnalban 9, napközben 22, vasárnap hajnalban 11, napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken közepesen felhős, szombaton derült és kissé felhős, vasárnap ismét kissé felhős lesz. Csapadékra nincs kilátás.

A jövő hét első felében hasonló hőmérsékletek várhatók, mint a hétvégén. Hétfőn hajnalban 12, napközben 25, kedd hajnalban 10, napközben 23, szerda hajnalban 9, napközben 22 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken az ország nagy részén az éjszaka képződött köd délelőtti feloszlását napos, csapadékmentes idő követi. Ugyanakkor főként az Alpokalján és a Kisalföldön néhol tartósan ködös tájak is lehetnek, arrafelé ködszitálás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6-12 fok között alakul, ám a derült, szélvédett, hidegre hajlamos vidékeken ennél hidegebb is lehet. Napközben többnyire 19-26 fok között várható, de főleg az Alpokalja, valamint a Kisalföld tartósan ködös tájain ennél jóval alacsonyabb értékek is valószínűek.

Szombatra virradóra is foltokban köd képződik, amely délelőtt feloszlik. Az ország nagyobb részén fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem várható. Északnyugaton erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között alakul.

Vasárnap is derült vagy gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. Északnyugaton erős lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close