full screen background image
Keresés
2020 október 19 - hétfő
  • :
  • :

Ittasan, jogosítvány nélkül csapódott autójával kerítésnek

Ittasan, jogosítvány nélkül csapódott autójával kerítésnek

2020.05.29. Kerítésnek csapódott autójával az a sofőr, akivel szemben büntetőeljárást indítottak a tamási rendőrök – tájékoztatott pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Egy 30 éves helyi férfi közlekedett személygépkocsival május 27-én Iregszemcse belterületén, amikor haladása során megcsúszott, elveszítette uralmát gépjárműve vezetése felett és egy kerítésnek csapódott. A rendőrök a gépkocsi vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították. Az egyenruhások azt is megállapították, hogy a jármű vezetője jogosítvánnyal egyáltalán nem rendelkezik.

A 30 éves férfival szemben a Tamási Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől való eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close