full screen background image
Keresés
2021 július 31 - szombat
  • :
  • :

Ittasan okozott halálos balesetet Tolna és Fácánkert között – öt év börtönre ítélte a törvényszék

Ittasan okozott halálos balesetet Tolna és Fácánkert között – öt év börtönre ítélte a törvényszék

2019.02.07. Halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt első fokon öt év börtönbüntetésre ítélte a Szekszárdi Járásbíróság azt a vádlottat, aki 2017. július 21-én halálra gázolt egy motorost Fácánkert és Tolna között.

Első fokon ítéletet hirdetett a Szekszárdi Járásbíróság a halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt indult büntető ügyben, amelyben az ittas vádlott halálra gázolt egy vétlen motorkerékpárost – tájékoztatott a Szekszárdi Törvényszék.

A vádlott 2017. július 21-én 15 óra 40 perc körül ittasan vezette az édesapja tulajdonát képező BMW személygépkocsit, melyben két utast is szállított. A közepes fokban ittas vádlott Fácánkertből közlekedett Tolna felé az 51164-es számú mellékúton, melynek során jelentősen túllépte a megengedett sebességet és mintegy 120 km/h sebességgel haladva elveszítette a jármű feletti uralmát, ezért átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol elütötte a vele szemben szabályosan közlekedő, középkorú, segédmotorkerékpáros sértettet, aki életét vesztette. A balesetben a vádlott által vezetett gépjármű egyik utasa is megsérült.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki halált okozó ittas járművezetés bűntettében, amely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény, valamint megszüntette a vádlottal szemben korábban zaklatás vétsége miatt alkalmazott próbára bocsátást is, ezért halmazati büntetést alkalmazott.

A Szekszárdi Járásbíróság a vádlottat 5 év börtönbüntetésre ítélte, és 6 évre eltiltotta a közúti járművek vezetésétől is. Enyhítő körülményként kizárólag a vádlott beismerése volt értékelhető, azonban ezzel szemben sok súlyosító körülmény állt, így a próbaidő alatti elkövetés, a többszörös KRESZ szabályszegés, és a halálos eredményen kívül további egy utas könnyű sérülése.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője enyhítés miatt jelentett be fellebbezést, így az eljárás a Szekszárdi Törvényszéken folytatódik.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close