full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

Ittasan ütközött egy parkoló kocsinak egy idős férfi

Ittasan ütközött egy parkoló kocsinak egy idős férfi

2020.05.05. Egy parkoló autónak ütközött az a sofőr, akivel szemben büntetőeljárást indítottak a rendőrök.

Bogyiszló belterületén 2020. május 4-én a délelőtti órákban egy 77 éves helyi férfi közlekedett személygépkocsival, amikor haladása során egy parkoló járműnek ütközött. A rendőrök a gépkocsi vezetőjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A 77 éves férfival szemben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől való eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat. A rendőrség kéri, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close