full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Itthon vagy! Szekszárdról készített műsort a köztévé

Itthon vagy! Szekszárdról készített műsort a köztévé

2016.11.17. Szekszárd ízébe kóstolhattak bele a köztévé nézői az M1 csatorna Itthon vagy! című műsorának november 11-i adásában, melyben a tolnai megyeszékhelyet mutatták be a műsorkészítők.

2018hirdetés

A műsorban többek között feltűnnek Szekszárd olyan nevezetességei, mint a Béla király téren álló épületek, a Városháza, a Vármegyeháza, az apátság romjai, illetve a belvárosi templom és az egykori takarékpénztári épület. A nézők mindegyik nevezetes épületről hallhattak információkat, olyanokat is, melyekről talán sok helybeli sem tud.

Az adásban szó esett a város leghíresebb szülötteiről is, Babits Mihályról, és Garay Jánosról, akinek nevéhez Háry János, vagyis az Obsitos alakja köthető. Mellettük szó volt Dienes Valéria filozófusról, Mészöly Miklós Kossuth-díjas íróról, illetve Baka István költőről és műfordítóról is.

Az Itthon vagy! műsorában természetesen kiemelt helyet kapott a Szekszárdi borvidék, mely „hazánk egyik legősibb és leggazdagabb borvidéke”. A képsorokon a borászok közül is feltűnnek néhányan, megszólal Dúzsi Tamás is, aki személyesen beszél a szekszárdi borról.

Emellett a nép iparművészet Mestere, Nepp Dénes is mesél röviden magáról, de a Mézeskalács Múzeum és a Petrits család történetéről is hallhatnak a nézők. A felsorolás persze korán sem teljes, aki szeretné, a mediaklikk.hu oldalon is megtekintheti a műsort Szekszárdról, ahol a készítők szavai szerint izgalmas kiállítások, páratlan élettörténetek és pazar épületek várják az ide látogatókat.

Az Itthon vagy! november 11-i adását itt találja – kattintson!

Légi felvétel: Dala György


Dúzsi Tamás televízió
ElőzőMegemelik a 20. századi diktatúrák áldozatainak járó juttatást KövetkezőJavulnak a közlekedés feltételei a megyében