full screen background image
Keresés
2019 április 12 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Jámbor Attila lett az év edzője, Mercz Marcell az év sportolója díjat vehette át

Jámbor Attila lett az év edzője, Mercz Marcell az év sportolója díjat vehette át

2018.12.14. Jámbor Attila, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület elnöke és edzője vehette át a „Szekszárd Edzője 2018.” díjat, míg a „Szekszárd Sportolója 2018.” díjat az egyesület versenyzője, Mercz Marcell kapta a Szekszárd Büszkesége 2018. Díjkiosztó Gálán.

Diákokkal és felkészítő tanárokkal, szülőkkel telt meg a Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvényterme csütörtök délután, a Szekszárd Büszkesége 2018. Díjkiosztó Gálán, ahol kiemelkedő teljesítményt elért diákokat, felkészítőket ismert el az önkormányzat. A díjkiosztón közel 110 egyéni és 30 csoportos díj talált gazdára, így összesen háromszáz diákot és felkészítőt díjaztak.

Ács Rezső polgármester felidézte, a múlt héten adták át a Mecénás Tehetséggondozó Alap díjait azon diákoknak, akik az országos tanulmányi, művészeti versenyeken kimagasló eredményt értek el. Hozzátette, a a Szekszárd Büszkesége Díjat azért alapították, hogy azon diákok teljesítményét is elismerjék, akik nem a klasszikus tanulmányi versenyeken szerepeltek kimagaslóan.

Mint azt a városvezető mondta, az önkormányzatnak fontosak a fiatalok és azok a közösségek, melyek a tehetség mellett egy kicsit több szorgalommal, munkával kihozzák magukból azt, ami a hétköznapokon és a tanulmányi eredményeken egy kicsit túlmutat.

Kiemelte, a díjazottak magas száma mutatja, hogy Szekszárd sok talentummal büszkélkedhet és ha Ők megfelelő családi háttérrel rendelkeznek, segítséget kapnak az egyesületekben, intézményekben, akkor olyan teljesítményre képesek, mely nem csak az országban, hanem a határokon túl is felhívja a figyelmet rájuk és rajtuk keresztül a városra. Hozzátette, talán sokan éppen a díjazottaknak köszönhetően hallanak először a városról és miután a jó teljesítmény a minőséget is jelenti, ezért gondolatban összekapcsolják Szekszárd nevét a teljesítménnyel és a minőséggel.

Mint Ács Rezső fogalmazott, azok akik átveszik a díjat, tulajdonképpen tiszteletbeli nagykövetei a városnak, hiszen sok helyre elvetődnek tanulmányaik, versenyeik során. Hangsúlyozta, a díj talán megerősíti a díjazottakban azt a kötődést, amely Szekszárdhoz, a családjukhoz és az itteni közösségeikhez köti őket.

A polgármester megköszönte az áldozatvállalást, ami a sikerek eléréséhez szükséges. Kijelentette, büszke arra, hogy a díjazottak  valamennyiünknek példát mutattak alázatból és szorgalomból.

Ács Rezső ezt követően átadta a Szekszárd Edzője 2018., valamint a Szekszárd Sportolója 2018., illetve a Szekszárd Büszkesége 2018. díjakat.

A „Szekszárd Edzője 2018.” díjat a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület elnöke, és egyben edzője, Jámbor Attila vehette át edzői munkája elismeréseként. A „Szekszárd Sportolója 2018.” díjat a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület versenyzőjének, Mercz Marcellnak nyújtotta át a polgármester.

A díjátadón közreműködött a a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió Közhasznú Egyesület, Bajusz Panna, Sándor Benjamin, Sándor Zsigmond, Szabó Botond, Csizmazia Dóra, az Ifjúsági Fúvószenekar és Orbán György.

A vezetőképen Jámbor Attila és Mercz Marcell. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

A Szekszárd Büszkesége Díj díjazottjait az alábbi listában találja!

 


ElőzőSzekszárdi hajléktalanoknak készítenek karácsonyi ebédet a diákok KövetkezőRangos kitüntetést kapott a Balassa János kórház két orvosa


Read previous post:
Rangos kitüntetést kapott a Balassa János kórház két orvosa

2018.12.14....

Jelentősebb mennyiségű hó hullhat Szekszárdon és környékén

2018.12.14....

Close