full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Január végéig várják a jelentkezéseket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

Január végéig várják a jelentkezéseket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

2017.12.02. Január végéig jelentkezhetnek az általános iskolák 7. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az MTI-vel.

Lezsák Sándor elmondta: a Kárpát-medence kincsei elnevezésű vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola, az Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság támogatásával. A megmérettetésre három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják. A nevezés feltétele a felhívás mellékletében található 50 kérdésből álló feladatlap megoldása és elküldése a e-mail címre.

A határidőig, január 22-éig jelentkezők februárban újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával március közepéig lehet pályázni az április végén zajló elődöntőre. A vetélkedő feladatai a Hungarikum Bizottság által a Hungarikumok Gyűjteményébe választott értékek ismeretére irányulnak. Mindezek mellett érdemes felkészülni a versenyen résztvevő iskolák és környékének helyi értékeiből is – mondta Lezsák Sándor, a Hungarikum Bizottság tagja.

Minden elődöntőbe és döntőbe jutott csapat tagjai hungarikumokat, nemzeti értékeket nyernek. A győztes iskola jutalma egy Alpha 1 PRO típusú programozható robot lesz, a döntő első három helyezettje pedig augusztus végén hungarikumkörúton vehet részt. A vetélkedő felhívása, feladatlapja és a felkészülést segítő háttéranyag is elérhető a www.hungarikum.hu honlapon.

* A kép illusztráció

MTI


hungarikum Lezsák Sándor
ElőzőAz E.on idén is felfüggeszti az ünnepekre a számlatartozások miatti kikapcsolásokat


Read previous post:
Close