full screen background image
Keresés
2019 szeptember 16 - hétfő
  • :
  • :

Járdák felújítására, parkolók létesítésére pályázik Szekszárd

Járdák felújítására, parkolók létesítésére pályázik Szekszárd

2018.02.01. Négy pályázatot nyújt be az önkormányzat a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz (JETA) – döntött legutóbbi ülésén a közgyűlés.

Az „Új parkolók építése Szekszárdon” című pályázat keretében a város négy pontján terveznek új parkolóhelyeket létesíteni. Az új parkolókat a Kadarka lakótelepen, a Zöldkert utca 8-10. számnál, illetve a Wesselényi utca 3-9. számnál és a Béri Balogh Ádám utca 91-93. számnál alakítanák ki.

A „Járdák felújítása Szekszárdon” című pályázat részeként járdákat újítanának meg aszfalt, illetve térkő burkolattal. Térköves burkolattal újítanák meg a Mátyás király utcában található járdákat, valamint a Rákóczi utca keleti oldalán található járdát a Pázmány tér és a Mátyás király utca közötti szakaszon. Szintén térköves burkolatot kapna a Széchenyi utca nyugati oldalán található járda a Várköz utca és a Széchényi utca 53. szám között, valamint az Arany János utca keleti részén található járda.

Betonburkolattal újítanák meg a járdákat a Jókai, Csokonai utca (volt Tambov ltp.) környékén található lakótelepen, a Rozsnyai és a Holdfény utca közötti járdaszakasz nyugati oldalát és a Hermann Ottó utca 31-37. szám alatt található járdaszakaszt.

A „Ravatalozók felújítása, előtetők építése” című pályázat segítségével megújulhat az alsóvárosi és az újvárosi temető ravatalozója. Emellett a Pünkösdi Hal-és Vadünnep megrendezésére nyújtanak be pályázatot, 1 millió forint értékben.

A négy projekt összköltsége 207 millió forint, melyből az önkormányzat 141 millió forint támogatásra pályázik. A határozat elfogadásával az önkormányzat a pályázathoz szükséges 66 millió forint önerő biztosításáról is döntött. Az önerőt az idei költségvetés terhére biztosítják.

A képen a Polgármesteri Hivatal. Illusztráció: Kadarka.net
Read previous post:
Close