full screen background image
Keresés
2022 január 15 - szombat
  • :
  • :

Járványügyi ellenőrzést tartottak a váraljai idősotthonban

Járványügyi ellenőrzést tartottak a váraljai idősotthonban

2020.04.28. Járványügyi ellenőrzést tartott a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a váraljai Őszikék Szociális Intézményben kedden.

Lovász Zsuzsanna, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta: a vizsgálat kiterjedt arra, hogy rendelkezésre állnak-e a vírusellenes fertőtlenítőszerek, kéztörlők, kézmosók, védőeszközök. Az otthon váraljai épületében a népegészségügyi szakemberek mindent rendben találtak – tette hozzá.

Az önkormányzati társulás által fenntartott intézmény váraljai telephelyén 20, nagymányoki otthonában 16 idős ember él, köztük demenciában szenvedők is vannak. A gondozottakat hét szakápoló látja el.

A vezető beszámolt arról, hogy 1,6 millió forintot fordítottak védőeszközök beszerzésére. Az otthonban, ahol március 8. óta látogatási tilalom van és a lakók sem hagyhatják el az épületet, jelenleg nincs fertőzésgyanús gondozott – mondta Lovász Zsuzsanna.

A képen: Az ellenőrzést végző Németh Noémi (b2) és Bock Katalin (j), a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közegészségügyi járványügyi szakügyintézői és Lovász Zsuzsanna intézményvezető a Várjaljai Ősziék Szociális Intézmény egyik szobájában koronavírus-járvány idején, 2020. április 28-án. Folyamatosan ellenőrzik a bentlakásos szociális intézményeket, idősotthonokat az országos tisztifőorvos által elrendeltek alapján a vidéki településeken is. Fotó: MTI/Sóki Tamás

MTI