full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Jelentkezz a PTE KPVK-ra pótfelvételivel!

Jelentkezz a PTE KPVK-ra pótfelvételivel!

2016.07.29. Még van lehetőség bekerülni felsőoktatási intézmények képzéseire a 2016/2017-os tanévre! Azoknak, akik a normál eljárás során nem nyertek felvételt, pótfelvételivel még van esélyük 2016 szeptemberében megkezdeni tanulmányaikat – hívta fel a figyelmet a PTE KPVK.

2018hirdetés

A pótfelvételi eljárás során a következőket kell figyelembe venni:

  • A pótfelvételi eljárás során előreláthatólag kizárólag önköltséges képzések hirdethetők meg.
  • Minden olyan szak (alapképzés, osztatlan képzés, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés) meghirdethető, amely meg volt hirdetve a 2016-évi általános felvételi eljárásban, illetve megjelenik a www.felvi.hu weboldalon.
  • A pótfelvételin már csak egy szakra lehet jelentkezni. Kizárólag azok jelentkezhetnek, akik a 2016-os „általános” felvételire nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek ugyan, de egy szakra sem vették fel őket.
  • Jelentkezés a pótfelvételire: a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszerben lehet, 2016. augusztus 7-i határidővel. A hitelesítő adatlapot a felvételi kormányrendelet előírásai alapján az Oktatási Hivatalnak kell benyújtani (1443 Budapest, Pf. 220)
  • A pótfelvételihez szükséges alkalmassági és gyakorlati vizsgák, felvételi elbeszélgetések időpontja a KPVK-n 2016. augusztus 18. Pontos információk a vizsgák, elbeszélgetések helyszíneiről hamarosan!

 A pótfelvételi eljárás tudnivalói, szabályai (pdf)

A jelentkezés menete

Az űrlapok kitöltésére 2016. augusztus 7-én éjfélig van lehetőség.

Az E-felvételi jelentkezést lehetőleg az adatlap elmentésével egy időben, de legkésőbb 2016. augusztus 12-én éjfélighitelesíteni is kell. Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

A ponthatárokat előreláthatólag 2016. augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2016. szeptember első napjaiban.

potfelveteli

A pótfelvételi eljárás során a következő szakokra lehet jelentkezni:

Alapképzések

Mesterképzések

Felsőoktatási szakképzések:

További információ:

Szekszárd: +36 74 528   300

Pécs: +36 72 501 500/22531-es mellék